Tóth Norbert és Szentes Lázár egyaránt korábbi csapata ellen készül

Vágólapra másolva!
2009.03.13. 15:07
A magyar futball jellegzetessége, hogy míg az Újpest két idei bajnoki sikerével százszázalékos a tavaszi szezonban, a Haladás csupán egy találkozó után: a péntek este főszereplői közül a szombathelyiek Győr elleni mérkőzése elmaradt. Két gárda, három meccs, kilenc pont – nem vitás, a 19. forduló slágerösszecsapását Vas megyében rendezik. A hazaiaknál a középpályás, Tóth Norbert, míg a vendégeknél a vezetőedző, Szentes Lázár készül volt csapata ellen.
Rajczi Péter ősszel gólt szerzett az Újpest–Haladás mérkőzésen
Fotó: M. Németh Péter
Rajczi Péter ősszel gólt szerzett az Újpest–Haladás mérkőzésen
Rajczi Péter ősszel gólt szerzett az Újpest–Haladás mérkőzésen
Fotó: M. Németh Péter
Rajczi Péter ősszel gólt szerzett az Újpest–Haladás mérkőzésen

Tóth Norbert különleges hangulatban várhatja a Haladás–Újpest bajnokit, amely a két gárda eredményei alapján akár a szezon nagy mérkőzése is lehet (persze a jelenkori magyar labdarúgás szintjén).

A 19-szeres válogatott középpályás, aki éppen a Megyeri úton érte el karrierje legnagyobb sikereit, egy esztendeje tért vissza szülővárosába, az akkor még NB II-es zöld-fehérekhez.

Tóth Norbert kivette a részét a feljutásból, ám egy nyári sérülés miatt nem tudta állandósítani a helyét a csapatban, a Haladás pedig ragyogóan kezdte a szezont, a gárda összeállt, így a ballábas irányító és támadó középpályás hiába tagja a vasiak rutinos gerincének, a Kuttor Attila, Molnár Balázs, Kenesei Krisztián nevével (is) fémjelzett vonulatnak, alig játszik.

„Nem tagadom, nehezen viselem a mellőzést – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Tóth Norbert. – De ez aligha meglepő, hiszen gondolhatja, nem azért tértem vissza szülővárosomba, hogy majdnem négyszáz bajnoki meccs tapasztalatával a hátam mögött a kispadon üldögéljek.”

A középpályás hozzátette: szívfájdító érzés lenne számára, ha nem léphetne pályára az Újpest ellen.

„Reméljük, sokan eljönnek majd. Ez háromesélyes csata lesz, de azt gondolom, hazai pályán valamivel esélyesebbek vagyunk, mint az ellenfél. Arra készülök, ha pályára küld Csertői Aurél, a maximumot nyújtom, hogy itthon tartsuk a három pontot” – mondta Tóth Norbert.

Volt csapata ellen készül Szentes Lázár is, aki a 2001–2002-es szezon második felében irányította a Haladást, és ő ült a kispadon az Újpest–Haladás kupadöntőn is, amikor a lila-fehérek megnyerték a Magyar Kupát.

Most pénteken nem a kupa, hanem a bajnoki cím szempontjából bírhat nagy jelentőséggel a két együttes mérkőzése.

„Harcos, kemény meccsre számítok, továbbá rengeteg szurkolóra, így igazi futballhangulatra is. A Haladás masszív csapat, nem véletlen, hogy a negyedik helyen áll. Szombathelyen nagyon nehéz győzni, és biztos vagyok benne, hogy a hazaiak mindenképpen meg akarják szerezni a három pontot, ám mi is arra törekszünk, hogy ne csak a találkozó hangulata, hanem a miénk is jó legyen a lefújás után” – nyilatkozta az Újpest FC hivatalos honlapjának Szentes Lázár.

A hazaiaknál a két Simon, Attila és Ádám nem játszhat sérülés miatt, míg a vendégeknél Ivan Dudics és Kabát Péter eltiltás miatt hiányzik majd.

A két gárda őszi mérkőzését az Újpest nyerte meg 1–0-ra Rajczi Péter góljával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik