Az Advertum örül, hogy a szövetség visszavette a vagyoni értékű jogokat

Vágólapra másolva!
2009.01.30. 13:19
Az Advertum Kft. üdvözli a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének azon határozatát, amellyel csütörtöki ülésén visszavette magához a másfél éve a ligára átruházott vagyoni értékű jogokat.
Az Advertum közvetíthet tavasszal
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Az Advertum közvetíthet tavasszal
Az Advertum közvetíthet tavasszal
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Az Advertum közvetíthet tavasszal

„A csütörtöki döntésnek örülünk, mert még nagyobb biztosítékot jelent a 15 évre szóló szerződésnek, amelyet a ligával kötöttünk – mondta Klausmann Viktor, az Advertum szóvivője. – A határozat nyomán szükség van egy kiegészítő szerződésre az MLSZ-szel, de a bajnoki rajtra, azaz egy-két héten belül várhatóan ez is megszületik.”

Klausmann hozzátette, hogy erre azért is szükség volt, mert a rádiós jogok eddig nem szerepeltek megnevezve a vagyoni jogok között, így az MLSZ immár egységesítve adhatja majd át a korábban rögzített jogokat az Advertumnak.

Az Advertum Kft. az MHLL-lel tavaly ősszel kötött szerződést, mely szerint a cég 15 évre megszerezte az első osztályú csapatok pályáin a kamerával szemközti öt reklámtábla értékesítési jogát, valamint az első és második vonal rádiós közvetítési jogának értékesítési lehetőségét. Cserébe a nyíregyházi cég – a kormánygaranciával kapott 5.2 milliárd forintos kölcsönből – átvállalta a liga 3.1 milliárd forintos APEH-tartozását.

Az Advertum időközben több vállalattal is reklámszerződést kötött, illetve elkezdte a rádiós jogosultságok felvásárlását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik