André Alves eladása enyhítheti a kaposvári anyagi gondokat

Vágólapra másolva!
2009.01.09. 08:06
Az Oroszországból, a Lucs Enyergija Vlagyivosztoktól visszatérő André Alves eladása jelentheti a megoldást a Kaposvár súlyos anyagi gondjaira. Az NB I-es labdarúgócsapatok között a felkészülést a legkorábban megkezdő Rákóczi nehéz helyzetben van – ezt Prukner László vezetőedző is elismerte a Nemzeti Sportnak adott interjújában –, és a brazil támadó távozása létfontosságú milliókat jelenthetne.
Alves eladása enyhítheti a Rákóczi anyagi gondjait
Fotó: Mirkó István (archív)
Alves eladása enyhítheti a Rákóczi anyagi gondjait
Alves eladása enyhítheti a Rákóczi anyagi gondjait
Fotó: Mirkó István (archív)
Alves eladása enyhítheti a Rákóczi anyagi gondjait
André Alvest péntekre várják Kaposvárra, de lehet, hogy a csatár csak beugrik, majd tovább is áll.

A brazil támadó az ősszel az orosz Lucs Enyergijában futballozott kölcsönjátékosként, és hivatalosan ismét az őszt a hetedik helyen záró Rákóczi labdarúgója.

A vlagyivosztoki klub az utolsó helyen zárta a bajnokságot, s kiesett az élvonalból. André Alves 13 mérkőzésen lépett pályára a gárdában, és csak egy gólt szerzett.

Alves kölcsönszerződése lejárt, a távol-keleti orosz csapat pedig nem kívánt élni opciós jogával a támadó megvásárlására.

A Magyarországon jóval gólerősebb (83/32) légiós ugyan nagy erősítést jelentene a somogyiaknak, de a Kaposvár nehéz anyagi helyzetében alighanem jobban járna, ha el tudná adni Alvest.

A támadó a transfermarkt.de értékelése szerint negyvenmillió forintnyi összeget ér, és klubja valószínűleg nem hajlandó (sokkal) áron alul megválni tőle.

Kérő is van: mint már arról beszámoltunk, a Fehérvár már elkezdte a megbeszéléseket a Rákóczival.

„Valóban érdeklődünk a játékos iránt – mondta Berzi Sándor, az FC Fehérvár ügyvezető igazgatója a Nemzeti Sportnak. – Egyelőre azonban konkrétum nem történt, mert bár egyeztettünk a kaposváriakkal, megállapodás még nem született.”

Alves szerződése a Kaposvárral 2010 június 30-ig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik