Bekvalac „igazolta magát”, Hevesi Tamás félórás beszédet tartott

Vágólapra másolva!
2009.01.06. 12:07
Dragoljub Bekvalac megtartotta első edzését Győrben, nagy reményekkel és sok észt játékossal. Első tréningjét vezényelte a REAC élén a popzenészből lett vezetőedző, Hevesi Tamás is. A szakember előbb félórás megnyitóbeszédet tartott az öltözőben, majd némi pörgős labdázgatással vegyítve jól megfuttatta játékosait.
Hevesi Tamás (középen) munka közben Rákospalotán
Fotó: Németh Ferenc
Hevesi Tamás (középen) munka közben Rákospalotán
Hevesi Tamás (középen) munka közben Rákospalotán
Fotó: Németh Ferenc
Hevesi Tamás (középen) munka közben Rákospalotán

Győrben Dragoljub Bekvalac hétfőn előbb bemutatta Klement Tibornak a munkába állásához szükséges pro licences bizonyítványt (az elmúlt napokban tett sikeres vizsgát), majd megtartotta első edzését.

Feladata lesz bőven, ugyanis az ETO csak 13.-ként zárta az őszt, ami igencsak gyenge teljesítmény az előző évi bronzérem után. A télen öt labdarúgótól elköszöntek (a kapus Varga Zoltán, a védő Nikolov Balázs és Pintér Attila, a középpályás Eugene Fomumbod és a támadó Kovács Zoltán távozott), és a keretet szeretnék megerősíteni.

Egy új igazolása már van az ETO-nak, igaz, Tarmo Kink még nem volt ott az idei első gyakorláson. A 23 éves támadóról tudni kell, hogy 29-szer szerepelt az észt válogatottban, és 2003–2006 között a Szpartak Moszkva alkalmazottja volt. Noha a moszkvaiak első csapatában csak kétszer jutott szóhoz, a tartalékegyüttesben három év alatt több mint ötven gólt szerzett, ami jó ajánlólevélnek bizonyult számára.

Az észt csatár kedden már a többiekkel gyakorol Tihhon Sisovhoz hasonlóan. Az ugyancsak észt válogatott védő a Budaörs elleni Ligakupa-meccsen már játszott zöld-fehérben, és ha teljesítménye meggyőzi a szakmai stábot, ő is szerződést kaphat.

Csakúgy, mint három további próbajátékos. Közülük Jarmo Ahjupera, az FC Flora 24 éves, hatszoros észt válogatott támadója mozgott a legjobban a tréningen, ugyanakkor a Burkina Fasó-i Abdul-Aziz Nikiemo (aki 23 esztendős és középpályás), valamint Taijo Teniste (21 éves, háromszoros észt válogatott középpályás) is bizonyíthat még a héten.

A REAC-nál Hevesi Tamás félórás megnyitóbeszéddel kezdte meg (férfi csapatnál) első vezetőedzői megbízatását.

„Sok mindent mondtam – engedett bepillantást a »kulisszák« mögé a szakvezető az első edzés után. – De most elsősorban a ránk váró feladatokról beszéltem. Elmagyaráztam, hogy mit miért csinálunk, aztán mindenki személyre szabott, hasznos tanácsokat kapott, amit kitehet a hűtőjére. Nem csupán a játékosok étrendjét állítottam össze, a folyadék-, illetve vitaminfogyasztásukat is kontrollálom.”

Kutasi Róbert klubigazgató a játékoskerettel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a csapattal edz a Nyíregyházáról távozó, korábban a Fradiban is játszó Bárányos Zsolt, a még most is a Ferencváros játékosának számító Szalai Tamás, a Kecskemétet elhagyó Nagy Sándor, valamint Makrai László Felcsútról. Azt még nem lehet tudni, hogy ők szerződéshez jutnak-e. „Még csak ismerkedünk velük” – fogalmazott Kutasi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik