Edouard Ndjodo: Nem tudok ott élni, ahol ok nélkül bántják az embert

Vágólapra másolva!
2008.11.13. 07:00
Sajnálatra méltó az eset: a Siófok keddi edzésén egy ütközést követően László András odaszólt Edouard Ndjodónak, mire a kameruni játékos úgy lefejelte a hátvédet, hogy eltörött az orra. Nem ez az első eset, hogy Edouard Ndjodót „megtalálják” Magyarországon, néhány hónapja – még az FTC játékosaként – egy, az öltözőben randalírozó szurkolóval csapott össze. A csatár szerdán azt mondta lapunknak, a sorozatos incidensek miatt felvetődött benne, amint lehet, inkább elhagyja Magyarországot.
Edouard Ndjodo (balra) is megbánta cselekedetét
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Edouard Ndjodo (balra) is megbánta cselekedetét
Edouard Ndjodo (balra) is megbánta cselekedetét
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Edouard Ndjodo (balra) is megbánta cselekedetét

Szavazás

László András Edouard Ndjodo édesanyját szidta, mire a kameruni játékos úgy lefejelte a hátvédet, hogy eltörött az orra. Mi a véleménye az esetről?

Szavazatok száma: 4502

Az agresszió nem megoldás, Ndjodo a hibás, tettére nincs magyarázat
21 % (948)
Mindketten vétettek, közös a felelősségük
36 % (1643)
Igaza volt Ndjodónak, én is lefejelném azt, aki az édesanyámat szidja
42 % (1911)
Egyszerűen nem tudja elviselni, ha valaki az édesanyját szidja...

Szerinte nincs annál nagyobb sértés, ha valaki verbálisan bántja a szüleit, ha valaki a szájára veszi bármelyikőjüket.
Márpedig állítólag ezt történt kedden is.

Az edzés hevében László András csúnyán odaszólt Edouard Ndjodónak, a kameruni játékos ezt követően pedig odalépett csapattársához, s úgy arcon fejelte őt, hogy eltörött az orrcsontja.

Mostanra mindkét játékos megbánta tettét, ám ettől még egyikük sem menthető fel a felelősség alól.

Furcsa azonban, hogy egy légióst a távoli Afrikából – akiről amúgy a vele együtt dolgozó edzők egyöntetűen állítják: ízig-vérig profi játékos, a magánéletben csendes, visszahúzódó személyiség – magyarországi pályafutása alatt másodszor ér incidens.

Nyilván nem ez az első, s nem is az utolsó eset, hogy két játékos egymásnak ugrik egy edzésen, de a keddi eseményt követően nem mehetünk el szó nélkül a magyar pályákon fel-felbukkanó agresszió mellett.

A véletlen műve vagy a sors haragja üldözi Edouard Ndjodót?

Megpróbáltunk utánajárni, mi is történt pontosan a Siófok keddi edzésén, s miként éli meg Edouard Ndjodo az őt érő támadásokat. A klub tulajdonosa, Nemes Ferenc pénzbüntetést helyezett kilátásba az összeugró két játékosnak, s az ügy tisztázása érdekében a kedvünkért szerda délutánra feloldotta a labdarúgókra vonatkozó nyilatkozatstopot, s engedélyezte, hogy Edouard Ndjodo elmondja, mi történt a keddi edzésen.

„Fogalmam sincsen, miért szólt oda nekem László András – kezdte Edouard Ndjodo. – Nem tagadom, a játék hevében odacsúsztam az egyik társamnak, ám ez nem ok arra, hogy László András odajöjjön hozzám, és csúnya szavakkal illesse az édesanyámat. Ne várja tőlem, hogy kimondjam, mit mondott, hiszen én semmi pénzért nem lennék hajlandó ezt a kifejezést használni. Nálam ez tabu. Szerintem azt szidni, akitől az életünket kaptuk, a világ legprimitívebb dolga. Én sohasem mondanék ilyet senkinek. Elismerem, ettől még nem kellett volna lefejelnem a csapattársamat, de most már nem tudok ezen változtatni.”

„Nem látok más kiutat, mint hogy a menyasszonyommal előbb-utóbb elhagyjuk az országot – mondta elkeseredetten. – Egyelőre szerződés köt a klubomhoz, de egyszerűen nem tudok olyan országban élni, ahol ok nélkül bántják az embert.”

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKÖN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik