Az újpesti ügyvezető szerint nincs akadálya Kovács Zoltán játékának

Vágólapra másolva!
2008.11.06. 16:03
Az Újpest FC hivatalos honlapján Joe Böröcz ügyvezető igazgató kijelentette: a lila-fehérek nem akadályozzák, nem akadályozhatják meg, hogy Kovács I Zoltán játsszon ellenük a labdarúgó Soproni Liga 14. fordulójában.
A szurkolók biztosan nem fogadnák ellenségesen: Kovács Zoltán kedvenc maradt a lila-fehéreknél
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A szurkolók biztosan nem fogadnák ellenségesen: Kovács Zoltán kedvenc maradt a lila-fehéreknél
A szurkolók biztosan nem fogadnák ellenségesen: Kovács Zoltán kedvenc maradt a lila-fehéreknél
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A szurkolók biztosan nem fogadnák ellenségesen: Kovács Zoltán kedvenc maradt a lila-fehéreknél

Tizennégy és fél év után léphetne ismét pályára a Megyeri úton ellenfélként Kovács I Zoltán, de úgy tűnt, a csatár kihagyja az Újpest–Győri ETO FC bajnokit, mivel állítása szerint egy megállapodás értelmében nem léphet pályára a lila-fehérek ellen.

„A nyáron, amikor az Újpest felbontotta még érvényes szerződésemet, új megállapodást kötöttünk, hogy nagy pénzt kellene fizetnem, ha pályára lépnék volt csapatom ellen” – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács Zoltán, aki hozzátette: a megegyezés alapján sohasem futballozhat az Újpest ellen.

„Ez volt az újpestiek kikötése, és mivel el kellett jönnöm, elfogadtam, hogy nem léphetek pályára az Újpest ellen. Nem volt más választásom. Pedig nyilván nem én akartam felbontani a szerződésemet” – mondta a lilák fanatikusainak egyik legnagyobb kedvence.

Kovács Zoltán állításait szerdán még nem kívánta kommentálni az Újpest FC ügyvezetője, Joe Böröcz, de csütörtökön már kifejtette a klub álláspontját a csapat hivatalos honlapjának.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!

„Az Újpest FC nem korlátozhatja más játékos pályára lépését, de ha akarná, sem tehetné meg, ezt ugyanis a szövetség versenyszabályzata tiltja. A legutóbbi fordulóban például Hajdú Norbert is szerepelt a ZTE csapatában, pedig vele nem végleg bontottunk szerződést, hanem kölcsönadtuk a zalai klubnak” – mondta.

Böröcz szavai szerint nincs akadálya Kovács Zoltán játékának a Megyeri úton.

„A válaszom tehát az, hogy igen, Kovács Zoltán akár szerepelhet is a Szusza Ferenc Stadionban. Miután tudomásomra jutott ez a nyilatkozat, telefonon tájékoztattam a Győri ETO vezetőit, hogy Kovács Zoltán játéka ellen az Újpest FC-nek nincs, és nem is lehet kifogása” – mondta.

„Tudomásom van arról, hogy magánszemélyként megállapodott klubunk tulajdonosaival, de ehhez a megállapodás hivatalosan sem az Újpest FC-re, sem rám nem tartozik, így konkrét információim nincsenek is arról a szerződésről” – tette hozzá.

Hogy aztán mi lesz az ügy vége? Az alighanem csak akkor derül ki, mikor a Győr kifut a Szusza Ferenc Stadion gyepére: Kovács Zoltánnal – vagy nélküle.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik