Octavio Zambrano nem futamodik meg, sőt, akadémiát szervez

Vágólapra másolva!
2008.06.09. 09:08
Octavio Zambrano a 2007–08-s szezon közepén érkezett Tatabányára, hogy vezetőedzőként próbáljon meg segíteni a kiesőjelölt csapaton. Az ecuadori szakember nem váltotta meg a világot, és a Komárom-Esztergom megyei csapat simán kiesett az élvonalból.
Octvavio Zamrano (jobbra) marad, és tervezi a jövőt
Fotó: Meggyesi Bálint
Octvavio Zamrano (jobbra) marad, és tervezi a jövőt
Octvavio Zamrano (jobbra) marad, és tervezi a jövőt
Fotó: Meggyesi Bálint
Octvavio Zamrano (jobbra) marad, és tervezi a jövőt

A Tatabánya kiesését ugyanakkor nehéz dolog lenne az Octavio Zambrano által elvégzett szakmai munkára fogni, hiszen a csapat vitathatatlanul a leggyengébb kerettel rendelkezett a Soproni Ligában.

Miután Zambrano az utolsó mérkőzésen, a Budapest Honvéd ellen le sem ült a kispadra azt lehetett hinni, hamarosan távozik a kiesett csapat háza tájáról. Tatabányán azonban elégedettek a munkájával és a magyar viszonyok között egyedülálló hozzáállásával, és Török József ügyvezető marasztalta a tengerentúli szakembert.

Sikeresen. Zambrano marad, sőt, nagyon komoly tervei vannak. Ötletei alapján futballakadémia szervezésébe kezd, és marad a csapat élén is. Bár a feljutásra alig van esélye jövőre a csapatnak, az utánpótlásközpont létrehozása motiválja a kék-fehér csapat vezetőit is.

Zambranónak vannak tapasztalatai utánpótlás téren, hiszen New Yorkban szerzett már tapasztalatokat e téren, és szülőhazájában, Ecuadorban is van egy kollégium, amelyik az ő nevével fémjelezve működik.

Tatabányán Zambrano javaslatai alapján most bárkit szívesen látnak: aki úgy érzi, hogy képes helyt állni – és aki a szakemberek szerint is alkalmas rá – kék-fehér mezt ölthet.

További részletek a mai Nemzeti Sport 10. oldalán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik