Kirúgták Fehérvárról a bomba öngólt szerző Pavol Duricát

Vágólapra másolva!
2008.04.02. 16:02
Az FC Fehérvár azért bontott szerződést a szlovák játékossal, mert az nem jelent meg a klub Budakalászon szerepelt NB III-as csapatának mérkőzésén, pedig Disztl László abba a gárdába jelölte őt. Durica semmilyen indokkal nem kérte felmentését a szereplés alól.
Az öngól után Durica legszívesebben a föld alá bújt volna
Fotó: Czeglédi Zsolt
Az öngól után Durica legszívesebben a föld alá bújt volna
Az öngól után Durica legszívesebben a föld alá bújt volna
Fotó: Czeglédi Zsolt
Az öngól után Durica legszívesebben a föld alá bújt volna

Pavol Durica (nem összekeverendő testvérével, a szlovák válogatott, Jan Duricával) egyszerűen szerződést szegett azzal, hogy nem jelent meg az FC Fehérvár II Budakalász elleni mérkőzésén így a klub jogosan bonthatta fel vele a kontraktust.

A dunaszerdahelyi jobboldali középpályás idén márciusban mutatkozott be a székesfehérvári csapatban. A szlovák sztárcsapattól, a pozsonyi Artmediától érkezett játékos a Honvéd elleni fehérvári bajnoki találkozón az 55. percben lépett pályára először a piros-kékeknél.

A 0-0-s döntetlent hozó meccs után Durica még bizakodóan várta a folytatást, alig több, mint egy héttel később a Debrecen elleni Magyar Kupa negyeddöntőn azonban utolérte őt a futballisták rémálma: egy szerencsétlen mozdulatot követően hatalmas gólt ragasztott saját kapujának bal oldalába. (Hasonlóan kapitális öngólt rúgott korábban Tokody Tibor az Újpest színeiben.)

Ez a hiba nem egyszerűen csak egy kellemetlen epizód Durica életében, de ezzel a találattal ki is esett a Fehérvár a Magyar Kupa küzdelmeiből. Az a gárda, amely a bajnokságban csak a hetedik helyen áll, joggal bízhatott benne, hogy egy jó kupaszerepléssel akár a nemzetközi porondon való indulást is kiharcolhatja.

Ezek az álmok foszlottak szét Durica 87. percben szerzett bomba öngólja után. Azt nem tudjuk, hogy az öngól miatt, vagy egyéb szakmai okok miatt kellett volna az NB III-ban szereplő fehérvári második csapatban játszania a szlovák légiósnak, az mindenesetre tény, hogy nem jelent meg a találkozón.

Egyes vélemények szerint ez egy tudatos lépés volt, amellyel Durica lényegében kiprovokálta, hogy felbontsák a szerződését, mások szerint azonban egyszerűen megsértődött, hogy a harmadosztályban kell játszania.

A témáról bővebben a Nemzeti Sport csütörtöki számában olvashatnak.

NÉZZE MEG DURICA EMLÉKEZETES ÖNGÓLJÁT!



TOKODY TIBOR "KLASSZIKUSÁT" IS ÉRDEMES FELIDÉZNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik