A büntetőt hibázó Siófok ellen fölényesen nyert a Győr

Vágólapra másolva!
2008.03.15. 16:51
A végeredményt tekintve könnyed győzelmet aratott a Győri ETO FC, ám némi szerencsével a vendégek pontot szerezhettek volna. Csopaki István azonban büntetőt hibázott, majd a hazaiak kihasználták helyzeteiket. Egervári Sándor csapat továbbra is veretlen a tavaszi idényben.
Dudás (a kép előterében) góllal vette ki a részét a sikerből
NS-archív
Dudás (a kép előterében) góllal vette ki a részét a sikerből
Dudás (a kép előterében) góllal vette ki a részét a sikerből
NS-archív
Dudás (a kép előterében) góllal vette ki a részét a sikerből

Egyértelmű esélyesként lépett pályára a Győri ETO FC az újonc BFC Siófok ellen. Egervári Sándor csapata nem csupán a tabellán elfoglalt helyezése miatt várhatta előnyösebb helyzetből a szombati bajnokit, hanem tavaszi remek szereplésének köszönhetően is bizakodhattak a hazaiak. A zöld-fehérek eleddig ugyanis mindhárom mérkőzésüket megnyerték, köztük a bajnok DVSC-TEVA (3–1) ellenit is. Nos, a csodás kezdés – no meg a riválisok gyengélkedéseinek – következtében, a zöld-fehérek a negyedik helyről várhatták a fordulót.

A hazaiak a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, esélyt sem adva a vendégeknek. A mezőnyfölény azonban csak a legritkább esetben párosult helyzetekkel, ám még így is könnyedén vezetést szerezhettek volna, ha Tokody Tibor nyolc méterre a siófoki kaputól jól találja el a labdát. Szűk félóra elteltével aztán Dudás Ádám szögletéből Völgyi Dániel fejjel már nem hibázott.

A hátrányba kerülő vendégek csupán a 31. percben vezették első veszélyes támadásukat, és Gajda István kevés híján egyenlített is, ám Szasa Sztevanovics bravúrral hárított. A félidőből hátralévő néhány percben kiegyenlítettebb játékot láthattak a szurkolók.

A folytatásban úgy tűnt, a hazaiak gyorsan eldöntik a három pont sorsát, hiszen az 52. percben Dudás Ádám kétgólosra növelte a zöld-fehérek előnyét. Mielőtt azonban a győri szurkolók megnyugodhattak volna, Magasföldi József két perc elteltével szépített, mi több, a siófokiak előtt egyenlítési lehetőség is adódott, ám a megítélt büntetőt Csopaki István elvétette. Kisvártatva aztán Koltai Tamás végérvényesen eldöntötte a mérkőzést.

A vendégek hatalmas lehetőséget szalasztottak el, hiszen pontot szerezhettek volna a lényegesen jobb erőkből álló Győri ETO ellen, ám a döntő szituációban Csopaki rossz döntést hozott. Így azonban a zöld-fehérek továbbra is száz százalékosan teljesítenek a tavasszal.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Győr
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Sápi Cs.
Asszisztensek: Varga Zs., Márkus T.

A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO BFC SIÓFOK
1 Sztevanovics 1 Hegedűs L.
21 Dudás Á. 2 Ambrus
32 Stark 71 Csóka
26 Supics 4 Forgács
14 Völgyi 3 László A.
25 Nikolov 5 Sütő
7 Jäkl 6 Tusori
8 Józsi 12 Csopaki
29 Koltai 17 Melczer
23 Tokody 7 Magasföldi
11 Brnovics 10 Gajda
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Aldo Dolcetti

Gólszerzők: Völgyi (26.), Dudás Á. (52.), Koltai (65.), Brnovics (90.), ill. Magasföldi (54.)
Csere: 21 Dudás Á. helyett 13 Pákolicz (73.), 23 Tokody helyett Eugene (81.), 29 Koltai helyett 12 Varga L. (84.), ill. 5 Sütő helyett 23 Bonifert (a szünetben), 12 Csopaki helyett 9 Homonyik (69.), 6 Tusori helyett 18 Kozmor (79.)
Sárga lap: Völgyi (33.), Nikolov (58.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik