Zápor mellé gólzápor: ötgólos nyírségi győzelem a Tatabánya ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.01. 16:34
Gyengébb első félidő után kitömte a Nyíregyháza a Tatabánya együttesét. A nyírségiek egyedül azt sajnálhatják, hogy az MLSZ határozata alapján szurkolóik nem ünnepelhették meg az ötgólos diadalt. Granát Balázs és csapattársai a második félidőben lefutballozták a gyengécske Tatabányát, és teljesen megérdemelten győztek ilyen arányban is.
Granát Balázs szerzett vezetést a Nyíregyházának
Szolnoki László
Granát Balázs szerzett vezetést a Nyíregyházának
Granát Balázs szerzett vezetést a Nyíregyházának
Szolnoki László
Granát Balázs szerzett vezetést a Nyíregyházának


Zárt kapuk mögött fogadta a Nyíregyháza a Tatabányát. Az MLSZ határozata alapján azért nem láthatták a mérkőzést a szurkolók, mert október 22-én a nyíregyházi szurkolók rasszista bekiabálásokkal zavarták meg az MTK otthonában rendezett mérkőzést.

A mérkőzést a szurkolók támogatása nélkül is a hazai csapat várta esélyesebbként, az első húsz percben azonban egyik kapu előtt sem alakult ki nagyobb lehetőség. A csapatokat minden bizonnyal zavarta a szokatlan nagy szél, amely nem kedvezett a folyamatos játék kialakulásának.

A hazaiaknál a Győrből kölcsönvett Granát Balázs játszott aktívan, próbálkozott lövéssel és több passza után is veszélyes helyzet alakult ki.

A 33. percben éppen Granát labdája után Welton Silva törhetett egyedül kapura, azonban a brazil légiós a büntetőterületen belülre érve elhagyta a labdát, így nem alakulhatott ki nagyobb helyzet.

A Nyíregyháza irányította a játékot, de helyzeteket csak a félidő végén tudott kialakítani.

A Tatabánya elsősorban Megyesi távoli lövései révén veszélyeztette a hazaiak kapuját. Ilyés a 39. percben csak bravúrral tudta kitolni a jobb alsó sarok elől a labdát.

A csendes - de nem szélcsendes - első félidő után viharos folytatás következett, hiszen a második félidőben a Nyíregyháza - zuhogó eső mellett - kitömte a gyengén játszó Tatabányát.

Az 50. percben Granát 18 méterre a kaputól előbb mellel, szépen vette át a labdát, majd a kapu jobb alsó sarkába rúgva megszerezte a hazaiaknak a vezetést.

Hét perccel később Szilágyi Norbert növelte kétgólosra az előnyt. A támadó Lippai Ákos beadását pörgette fel, majd 10 méterről a léc alá vágta.

A kétgólos előny megnyugtatta a nyírségieket, akiket a szél is támogatott a második félidőben.

Bagoly fejese végleg eldöntötte a mérkőzést a 73. percben, majd Vámosi hibája és Lippai büntetőgólja (76. perc) után már csak a végeredmény volt kérdéses.

Az ötödik döfést az elefántcsontparti légiós, Dosso vitte be fejjel a 83. percben, már-már megalázóvá téve a két csapat közötti különbséget.
Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: zárt kapuk mögött
Játékvezető: Németh Á.
Asszisztensek: Farkas B., Szalai Z.

A KEZDŐCSAPATOK:
NYÍREGYHÁZA TATABÁNYA
1 Illyés 1 Herbert
19 Zaleh 14 Balogh B.
23 Cséke 13 Vámosi
26 Bagoly 21 Dienes
24 Perényi 2 Almási
10 Lippai 4 Lázár Zs.
17 Hegedűs T. 66 Farkas V.
27 Ramos 3 Balogh Z.
11 Granát 79 Megyesi
25 Szilágyi N. 9 Béres
30 W. Silva 5 Flores
Menedzser: Vezetőedző:
Révész Attila Octavio Zambrano
Gólszerző(k): Granát (50.), Szilágyi (57.), Bagoly (73.), Lippai (76.), Dosso (83.)
Csere: Silva h. George (60.), Szilágyi h. Dosso (65.), Hegedűs h. Vukadinovics (74.), ill. Balogh B. h. Szilágyi G. (74.), Lázár h. Asztalos (76.), Balogh Z. h. Kovács I. (80.)
Sárga lap: Silva (34.), Lázár (66.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik