Zalaegerszegen is győzelemre játszik a bajnoki címre hajtó Újpest

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 17:04
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Soproni Liga 17. fordulójában a pénteki nyitómérkőzésen az Újpestet látja vendégül a Zalaegerszeg. Szlavko Petrovics csapata idegenbeli 3-0-s győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, Urbányi István együttes a Megyeri úton győzött ugyancsak 3-0-ra. A bajnoki címre hajtó lila-fehérek Zalaegerszegre is a győzelem reményében utaznak, ahol céljaik elérése érdekében fontos ponto(ka)t szerezhetnek.
Waltner Róbert (ZTE, balra) gólerőssége döntő lehet az Újpest elleni találkozón
Török Attila (archív)
Waltner Róbert (ZTE, balra) gólerőssége döntő lehet az Újpest elleni találkozón
Waltner Róbert (ZTE, balra) gólerőssége döntő lehet az Újpest elleni találkozón
Török Attila (archív)
Waltner Róbert (ZTE, balra) gólerőssége döntő lehet az Újpest elleni találkozón

A ZTE Pécsett verte a hiányos villanyvilágítása miatt hazai környezetükből száműzött Paksot: a duplázó Meyének köszönhetően már a 22. percben kétgólos előnyre tettek szert az esélyesebb vendégek, a végeredményt Balázs állította be a 80. percben.

A rutinos tengellyel - Vlaszák Géza, Sorin Botis, Molnár Balázs - rendelkező zalaiak kulcsjátékosa azonban az Arab Emírségekből visszatérő, egykor Újpesten is megforduló, gólerős támadó, Waltner Róbert lehet. Utóbbinak saját bevallása szerint plusz motivációt ad a minél eredményesebb zalai folytatáshoz, hogy utolérje a klub eddigi legeredményesebb góllövőjét, a pályafutása során 69 gólt szerző Soós Istvánt. Waltnernek a csúcsbeállításhoz két gól kellene, a csúcsdöntéshez egy mesterhármas.

Ez ugyan kiszaladhat a jó képességű, kaput amúgy remekül érző Waltnerből minden további nélkül, ám az újpesti védelem ehhez aligha asszisztál majd.

A lila-fehérek védekezése ugyanis az MTK (14 gól) és a DVSC (16) után 17 kapott góllal a harmadik ebben a külön rangsorban.

Ahogy a ZTE, úgy az Újpest győzelmében is döntő érdemeket szereztek a csapat légiósai: a kétgólos Dourandi természetesen ezúttal is a kezdőben kaphat helyet, viszont onnan kiszorulhat éktársa, Kovács Zoltán.

A Siófok ellen visszafogott első félidőt követően a másodikban gyűrte le ellenfelét a lila-fehér csapat. Kovács helyére a kezdőbe a védekezést stabilizálandó Ronald Habi került be, igaz, más feladatkörben. A Siófok ellen szélsőként játszó Tisza Tibor ismét csatárként szerepelhet, Habi pedig kedvenc posztján, a középpálya védekező szekciójában lehet fontos láncszem.

Még egy változás az Újpest kezdőcsapatában: a Siófok ellen jobbhátvédként kezdő Dudics helyett Vermes futhat ki a pályára.

„Jobbak vagyunk, mint a Zalaegerszeg – nyilatkozta a találkozó előtt Tisza Tibor -, és nem is lehet más a célunk ebben a fordulóban sem, mint a győzelem. A támadójátékunk nemcsak a zalaegerszeginél erősebb, hanem az egész magyar mezőnyben a legjob.”

SOPRONI LIGA, 17. FORDULÓ


Helyszín: Zalaegerszeg
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Kovács Z., Butkai Zs.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
ZALAEGERSZEG ÚJPEST
1 Vlaszák 1 Balajcza
16 Máté 25 Vermes
22 Miljatovics 21 Korcsmár
6 Botis 24 Böjte
4 Vulin 8 Hajdú
20 Zatara 5 Bozsics
10 Davidov 9 Habi
7 Molnár B. 7 Radulovics
19 Koplárovics 20 Foxi
9 Waltner 28 Tisza
21 Meyé 11 Dourandi
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szlavko Petrovics Urbányi István
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik