Dzsudzsák Balázs néhány napon belül csatlakozik a PSV keretéhez

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 17:36
Néhány napon belül csatlakozik Dzsudzsák Balázs a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő PSV csapatához – adta hírül mind a holland, mind a magyar klub hivatalos honlapja. A játékos hivatalosan csak 2008 nyarán hagyta volna el jelenlegi csapatát, a magyar bajnoki címvédő Debrecent, azonban Jan Wouters, az eindhoveniek vezetőedzője már a tavaszi szezonban igényt tart a játékosra.
Dzsudzsák Balázs
Mirkó István
Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs
Mirkó István
Dzsudzsák Balázs

A következő napokban csatlakozik a PSV keretéhez Dzsudzsák Balázs, a Debrecen fiatal középpályása, hiszen a holland együttes vezetőedzője, Jan Wouters jelezte, hogy már most számít a magyar játékosra.

Igaz, az októberben kötött megállapodás szerint a válogatott labdarúgó csak 2008. július 1-jétől lett volna a klub játékosa, de a PSV-nek opciós joga volt arra, hogy akár már januártól igényt tartson rá, amellyel élt is.

A hirtelen döntésnek az áll a hátterében, hogy az eindhoveniek az elmúlt napokban eladták Kenneth Perezt, a csapat dán válogatott játékosát. Így Dzsudzsák elsősorban ennek köszönheti azt, hogy akár már jövő szombaton pályára léphet új csapatában a Feyenoord elleni rangadón.

"Körülbelül másfél hete tudtam meg, hogy mennem kell. A PSV vezetői egy olyan speciális edzésprogramot írtak elő nekem, amely főleg labdás feladatokon alapul. Ez azért is fontos, mert náluk nincs szünet a bajnokságban, és így könnyebben be tudok majd illeszkedni. Nagyon örülök, hogy végre döntés született ebben az ügyben. Innentől kezdve csak rajtam múlik minden, remélem, minél hamarabb játéklehetőséghez jutok" - nyilatkozta az MTI-nek a középpályás, aki szombaton repül Hollandiába.

Korábban, amikor Dzsudzsák aláírt a holland gárdához, az eindhoveniek technikai igazgatója, Stan Valckx úgy fogalmazott, hogy a válogatott középpályás nagyon tehetséges srác, és a jövőre nézve jó vételnek számít.

A PSV honlapja egyébként közli azt is, hogy a magyar játékos 1986. december 23-án született Nyírlugoson, és hogy a százhetvenkilenc centiméter magas tehetség elsősorban a pálya bal oldalán vethető be.

Az októberben aláírt szerződés 2013 nyaráig köti Dzsudzsák Balázst a húszszoros holland bajnokhoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik