Máté Péter visszatért Readingből nevelőegyesületéhez, a DVSC-hez

Vágólapra másolva!
2008.01.02. 22:14
Másféléves angliai légióskodás után ismét a címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapatával készül Máté Péter. A védő 2006 augusztusában kölcsönbe került a Reading együtteséhez, amelynél azonban alig egy hónap után elszakadt a keresztszalagja. A szigetországiak ennek ellenére múlt nyáron fél évvel meghosszabbították a szerződést, amely 2007 végén lejárt, így Máté visszatért a hajdúsági városba.
Máté Péter újra Debrecenben
NS-archív
Máté Péter újra Debrecenben
Máté Péter újra Debrecenben
NS-archív
Máté Péter újra Debrecenben

Máté angliai karrierje jól indult, a Reading utánpótláscsapatában fejesgóllal debütált. Alig egy hónapot töltött el újdonsült csapatában, amikor a Chelsea elleni tartalékmeccsen elszakadt a keresztszalagja.

Ennek ellenére az angolok nem mondtak le róla és fél évvel meghosszabbították a DVSC-vel a kölcsönadási szerződést.

A szezon mégsem sikerült igazán a közel kétméter magas védő számára, aki a kontraktus lejárta után visszatért Debrecenbe.

Mivel sérülése miatt sokat kihagyott, már most elkezdte az edzéseket, hogy utolérje magát.

"Szép időszakot töltöttem a DVSC-nél, tehát jó érzéssel tértem vissza. Itthon ennél jobb helyre nem is kerülhet egy játékos. Nem vagyok csalódott. Azt sem bánom, ha maradnom kell, jó lesz újra ismerős közegben futballozni. Persze azért szívesen visszamennék Angliába, hiszen egy álmom vált valóra, amikor másfél évvel ezelőtt kikerültem, de nekem most az a legfontosabb, hogy ismét rendszeresen játsszak" - mondta a debreceni klub honlapjának Máté.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik