Kezdésnek meglepetések: már Herczeggel a kispadon kapott ki a DVSC

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 16:49
Alighogy véget értek az első alkalommal kiírt Ligakupa küzdelmei, máris itt a folytatás, méghozzá az erőviszonyok ismeretében vaskos meglepetésekkel. Az első sorozat döntőjének szerdai visszavágóján a Diósgyőr hazai pályán 2-1-re verte a Fehérvár csapatát, ám az összesítésben utóbbiak bizonyultak jobbnak, méghozzá 4-2-vel. Tiszavirág életűek bizonyult azonban a fehérváriak öröme, hiszen két nappal később már hazai pályán szenvedtek 3-1-s vereséget a Pakstól. Herczeg András majd’ egy évtized után a debreceni csapat elsőszámú szakmai irányítójaként mérkőzhetett, de a lefújás után el kellett ismernie: a REAC otthonában megérdemelt vereséget szenvedtek.
Amint azt a mellékelt kép is mutatja: Mészárosék kesztyűs kézzel bántak Tormával, a rákospalotai támadó két gólt szerzett
M. Németh Péter
Amint azt a mellékelt kép is mutatja: Mészárosék kesztyűs kézzel bántak Tormával, a rákospalotai támadó két gólt szerzett
Amint azt a mellékelt kép is mutatja: Mészárosék kesztyűs kézzel bántak Tormával, a rákospalotai támadó két gólt szerzett
M. Németh Péter
Amint azt a mellékelt kép is mutatja: Mészárosék kesztyűs kézzel bántak Tormával, a rákospalotai támadó két gólt szerzett

A meglepetések napja volt a pénteki a Ligakupa sorozatban. Elég, ha csak emlékeztetjük magunkat, hogy a naptárreformnak köszönhetően november végén már tavaszi mérkőzéseken kellett pályára lépniük a játékosoknak. (A dömpinget hétvégén rendezik.) A folytatásban további két, tavaszról előrehozott fordulót is megrendeznek, már amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.

A furcsaságok ott folytatódtak, hogy a Paks Székesfehérváron fogadta a Fehérvár gárdáját, de ismerve a pályák állapotát, ilyenkor ősz végén, tél elején, ezen sem csodálkozhatunk túlságosan, lévén a fehérvári körülmények jelen pillanatban össze sem hasonlíthatók a paksiakkal.

Az érdekességeket még tovább növelte, hogy a Ligakupát nyerő Fehérvár egyetlen tagja sem lépett pályára a Paks ellen. Egyrészt lehetőséget teremtve ezzel a harmadosztályban szereplő fakónak a rutinszerzésre és az „érésre”, másrészt megérdemelt pihenő vár rájuk a fárasztó ősz után, amelyből a legnagyobb terhet minden bizonnyal az anyagi problémák jelentették számukra.

A fiatalok az első félidőben becsülettel vették fel a küzdelmet a „házigazdákkal”, akik viszont Balaskó találatával a felvonás közepén előnyhöz jutottak. A szünet után aztán gyorsan el is dőlt a mérkőzés: két perc alatt háromra nőtt a paksi előny, Kiss és Vári volt eredményes.

A fehérváriak a hajrában szépítettek, majd a paksiak a találkozó végén megfogyatkoztak - Molnár kapott piros lapot -, de az eredmény már nem változott.

Csak a lábát, hogy megsántuljon - Herczeg András közel egy évtized után meccselt debreceni főnökként
M.Németh Péter
Csak a lábát, hogy megsántuljon - Herczeg András közel egy évtized után meccselt debreceni főnökként

Rákospalotán a bajnokságban 15 fordulót követően 14 szerzett ponttal a 11. helyen álló REAC fogadta a 29 pontot szerző, harmadik helyen telelő, bajnoki címe megvédéséért még versenyben lévő Debrecent. Utóbbi csapat felkészülésére minden bizonnyal alaposan rányomta a bélyegét a váratlan edzőcsere: Miroslav Beránek nem hosszabbította meg évvégén lejáró szerződését, így csütörtöktől klub-menedzserként Herczeg András a szakmai munka elsőszámú irányítója és felelőse a hajdúsági klubnál.

A szakember minden bizonnyal szebb bemutatkozásról és visszatérésről álmodott - Herczeg majd’ egy évtizede már irányította vezetőedzői minőségben a debreceni együttest -, gólnélküli félórát követően a volt válogatott Torma kilenc perc alatt kétszer is mattolta a sérülések miatt hiányos, de magyar viszonylatban még így is bivalyerős Debrecent, vagyis annak kapusát, Csernyánszkit.

A DVSC-ből Dzsudzsák Balázs combizomhúzódása, Leandro sarokfájdalmai, Balogh János bokaszalag-szakadása, Ibrahima Sidibe mellhátya-gyulladása és Dorge Kouemaha térdsérülése miatt nem léphetett pályára.

A vendégek a második félidőben Sándor Tamást is bevetették, ám az osztályzatok alapján az őszi idény legjobb mezőnyjátékosának választott 33 esztendős középpályás sem tudott segíteni csapatán, így Aczél Zoltán együttese meglepő, ámde megérdemelt győzelmet aratott. A második félidőben csak az eredmény változott, a különbség nem. Kapcsos 49. percben szerzett góljával már 3-0-ra is vezettek a hazaiak, de Czvitkovics egy perccel később szépített.

2. LIGAKUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ,

A CSOPORT:
GYŐRI ETO - ZTE FC DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00
FC SOPRON - TATBÁNYA DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00

B CSOPORT:
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI - BFC SIÓFOK DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00
PAKSI FC - FEHÉRVÁR FC 3-1

C CSOPORT:
REAC – DVSC-TEVA 3-1
BUDAPEST HONVÉD - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00

D CSOPORT:
ÚJPEST FC - MTK BUDAPEST DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00
DIÓSGYŐR FC - VASAS DEC. 1. (SZOMBAT) 13:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik