Andre Alves duplájával idegenben nyert Prukner László együttese

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 15:47
Tovább folytatja remek őszi szereplését a Kaposvár. Prukner László együttese tudatosan rendezkedett be kontajátékra a Nyíregyháza ellen, s ez, mint ebben a szezonban már oly sokszor, ismét kifizetődött a zöld-fehér együttes számára. A Somogy-megyeiek brazil csatára, Andre Alves az első félidő derekán kétszer is betalált a hazaiak kapujába, amire a nyírségiek a mérkőzés további részében képtelenek voltak válaszolni. A győzelemmel a Kaposvár továbbra is tapad az élmezőnyhöz.
A kaposvári André Alves duplázott Nyíregyházán, ez három pontot ért a vendégeknek
Mirkó István (archív)
A kaposvári André Alves duplázott Nyíregyházán, ez három pontot ért a vendégeknek
A kaposvári André Alves duplázott Nyíregyházán, ez három pontot ért a vendégeknek
Mirkó István (archív)
A kaposvári André Alves duplázott Nyíregyházán, ez három pontot ért a vendégeknek


Az őszi szezon két meglepetéscsapata a Nyíregyháza és a Kaposvár csapott össze a szabolcsi megyeszékhelyen a Soproni Liga 13. fordulójában.

Az újonc gárda kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a szezonban, a mérkőzés előtt a hetedik helyen állt és különösen otthonában tűnt eddig veszélyesnek. A másik oldalon a fantasztikus eredményeket produkáló Kaposvár állt, amely idegenben is nagyon veszélyes, többek között az Újpestet és a Honvédot is sikerült Budapesten legyőznie.

Ennek fényében izgalmas, küzdelmes összecsapásra számíthatott a stadionba kilátogató négyezer néző. A kezdeti percekben a Nyíregyháza lépett fel támadóbban, a hazaiak a mezőnyben többet birtokolták a labdát, de néhány apróbb helyzeten kívül többre nem futotta erejükből.

A félidő közepére a vendégek felvették a játék ritmusát, és teljesen kiegyenlítetté tették a mérkőzést. A baloldalon a kaposváriak brazil csatára, Andre Alves többször is átjátszotta a hazaiak argentin védőjét, Ivan Zaleh-ét. Az agilis támadó aztán a játékrész végéig kétszer is betalált, így némi meglepetésre a Somogy-megyei együttes a szünetben kétgólos vezetéssel vonulhatott be az öltőzőbe.

A második félidőben a Nyíregyháza minden erejét mozgósította, hogy kozmetikázhasson az eredményen, de nagyobb gólhelyzetekig továbbra sem futotta az erejéből. Mentek, hajtottak a hazaiak, de a Kaposvár jól védekezett, és szórványos ellentámadásai további találatokat rejtettek magukban.

Kijelenthetjük tehát, hogy a második játékrészben is a vendégek szája íze szerint alakultak az események, mert a hazaiak nem voltak képesek betalálni, így a kaposváriak nyugodtan alkalmazhatták legnagyobb erősségüket, a veszélyes kontrajátékot.

Végül maradt a 0–2-es végeredmény, mellyel Prukner László együttese továbbra is tapad az első négy helyezetthez.

SOPRONI LIGA, 13. FORDULÓ:


Helyszín: Nyíregyháza
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Sulyok G.
Asszisztensek: Ring Gy., Tóth I.

NYÍREGYHÁZA KAPOSVÁR
33 Lazareanu 1 Milinte
24 Perényi 21 Graszi K.
19 Zaleh 28 Zahorecz
6 Ambrusz 26 Grúz
3 Cornaci 3 Pintér Á.
9 Vukadinovics 10 Leandro da Silva
17 Hegedűs T. 25 Maróti
10 Lippai 22 Vasziljevics
19 Miskolczi 20 Farkas Z.
21 George 14 Oláh
7 Montvai 9 Alves
Vezetőedző: Vezetőedző:
Révész Attila Prukner László

Gólszerző(k): Alves (29., 38.)
Csere: Zaleh helyett Minczér (46.), Perényi helyett Sava (65.), ill. Farkas Z. helyett Graszl N. (86.), Leandro da Silva helyett Mező (90.)
Sárga lap: Montvai (45.), Hegedűs T. (50.), ill. Maróti (56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik