A Zalaegerszeg félóra alatt elintézte a sereghajtó Tatabányát

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 20:30
Fölényes győzelmet aratott a Zalaegerszeg a Tatabánya házigazdájakánt a Soproni Liga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén. Hajdu révén a vendégek kerültek előnybe, de a vérszemet kapó zalaiak még az első félórában hármat berámoltak a sereghajtónak. A második féidőben Miljatovics állította be a 4-1-es végeredményt fejesgóljával.
Meyé tizenegyesből talált be
Meyé tizenegyesből talált be
Meyé tizenegyesből talált be
Meyé tizenegyesből talált be

Hidegzuhannyal indult a mérkőzés a zalaiak számára, az eddig győzelem nélkül álló Tatabánya az első negyedórában megszerezte a vezetést.

Ekkor Sándor István átadását Takács Marcell szelídítette meg, majd azon nyomban tüzelt is. Lövése egy hazai védőről a balösszekötő helyén álló Hajdu elé pattant, aki kilenc méterről, ballal kilőtte a jobb alsó sarkot.

Szlavko Petrovics fiait felébresztette a találat, Dudics remek előretörése után, Pekic robbant be a védő jobboldali beadására, s közelről a hálóba pofozta a labdát.

Egy percre rá tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Meyét sodorta el nagy helyzetben Hebert kapus. A sértett biztosan értékesítette a büntetőt.

Hogy a zalai szurkolók hátra is dőlhessenek székükben, arról Koplárovics gondoskodott a 27. percben: Pastva borzasztó hazaadására csapott le, majd Herbert lábai között a kapuba helyezett.

Meyé végleg eldönthette volna a mérkőzést, túl sokat kivárt azonban, így oda lett a helyzet, Balogh belevetődött lövésébe.

Fordulás után tovább szomorkodhattak a vendégdrukkerek, Koplárovics jobboldali szöglete után Miljatovics térdelőhelyzetből (!) is kapura tudott fejelni, a labda végül a vendégek kapujának jobb oldalában kötött ki.

Eztután is futószalagon érkeztek a hazai helyzetek: a legközelebb Tóth Zoltán állt a gólszerzéshez, a 77. percben 13 méterről a kapufát találta el a középpályás.

A túloldalon Horváth Péter válaszolt erre, 20 méteres remek lövése a keresztlécen csattant.

A Zalaegerszegnek összességében nem okozott gondot átlépni a mély válságban lévő Tatabányán, gyakorlatilag már az első félórában eldöntötték a meccset Koplárovicsék.

LABDARÚGÓ NBI, 12. FORDULÓ

ZALAEGERSZEG-TATABÁNYA 4-1 (3-1)
Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 2000 néző
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál, Vámos
ZALAEGERSZEG TATABÁNYA
1 Babalj 1 Herbert
2 Dudics 2 Pastva
22 Miljatovics 66 Farkas V.
3 Kádár 14 Balogh B.
16 Máté P. 4 Caugherty
10 Davidov 27 Kriston
8 Tóth Z. 99 Sándor I.
7 Molnár B. 79 Megyesi
19 Koplárovics 5 Hajdú
11 Pekic 30 Weisz
21 Meyé 11 Takács M.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szlavko Petrovics Borbély László
Gólszerző(k): Pekic (18.), Meyé (19.–11-esből), Koplárovics (27.), Miljatovics (53.) ill. Hajdu (13.)
Csere: Koplárovics h. Balázs Zsolt (64.), Davidov h. Tóth Norbert (74.), Pekic h. Lukács (78.) ill. Farkas h. Ferenczi (31.), Kriston h. Perez (78.), Takács M. h. Horváth P. (79.)
Sárga lap: Miljatovics (89.), Tóth N. (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik