A Honvédnak három, az Újpestnek egy pont kell a továbbjutáshoz

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 11:01
Az első alkalommal kiírt Ligakupa küzdelmeiben a csoportkörök utolsó fordulóját rendezik a hét közben. A negyeddöntőben kiadó nyolc hely közül három már foglalt. A Zalaegerszeg az utolsó csoportmérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutott, míg a Fehérvár a Paks, a Tatabánya pedig a Sopron keddi legyőzésével biztosította a helyét a nyolc között. A kiadó öt helyért azonban nagy tülekedés várható, különösen a Bozsik Stadionban, ahol a házigazda Budapest Honvéd az Újpest gárdáját fogadja. A házigazdáknak csak a három, a vendégeknek viszont már az egy pont is negyeddöntőt ér.
A Honvédnak győznie kell, hogy továbbjusson és feledtesse a legutóbbi két mérkőzést, a két vereséget
M. Németh Péter
A Honvédnak győznie kell, hogy továbbjusson és feledtesse a legutóbbi két mérkőzést, a két vereséget
A Honvédnak győznie kell, hogy továbbjusson és feledtesse a legutóbbi két mérkőzést, a két vereséget
M. Németh Péter
A Honvédnak győznie kell, hogy továbbjusson és feledtesse a legutóbbi két mérkőzést, a két vereséget

Nagydöntő: tavasszal

A csoportokból az első két helyezett jut tovább, és sorsolás után oda-vissza alapon megvívja a negyeddöntőt. Ugyancsak kétmeccses lesz az elődöntő és az őszi finálé is. A sorozatot új sorsolás után tavasszal megismétlik. Végül pedig az őszi és a tavaszi győztes csap össze egymással - kétszer -, és dönt arról, melyikük lesz a Ligakupa győztese. Ha ősszel és tavasszal is ugyanaz a csapat nyer, akkor a nagydöntőt nem rendik meg.
Nincsenek hozzászokva a vereséghez a Honvédnál. A kispestiek a múlt heti kisebb hullámvölgytől eltekintve – a piros-feketék szerdán a Ligakupában Pakson szenvedtek 4–0-s vereséget, majd szombaton a bajnokságban a Kaposvártól kaptak ki 1–0-ra – szinte végig remek formában futballoztak az ősszel, amit jól mutat az is, hogy a múlt heti két találkozót megelőzően a Honvéd tizennégy mérkőzésén (tíz bajnoki és négy Ligakupa-találkozó) összesen kétszer maradt pont nélkül.

Hiába azonban az újabb két kudarc, pániknak a legkisebb jele sincs a Bozsik Stadionban, még akkor sem, ha a Paks elleni csúfos vereség mellett azért csak nem ment el szó nélkül Supka Attila: a piros-feketék vezetőedzője élesen kritizálta a Ligakupa ötödik fordulójában szerepet kapó játékosait.

Mindenesetre aggodalomra adhat okot, hogy az öt kapott gólra nem tudott válaszolni a két mérkőzésen a Honvéd, és ha a következőn – az Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen – sem lő, akkor már nagyobb a baj, hiszen akkor biztosan búcsúzik a sorozattól.

Éppen ezért Supka Attila úgy tervezi, a lila-fehérek ellen a legerősebb összeállításban küldi pályára csapatát, csupán az utánpótlás-válogatottnál készülő Ivancsics Gellértre nem számíthat.

Urbányi István valamivel nehezebb helyzetben van, mint kollégája, a lilák vezetőedzője ugyanis a korábbi sérültek mellett további négy játékosát is nélkülözni kénytelen: Balajcza Szabolcs a felnőtt-, Kiss Zoltán az utánpótlás-, míg Nagy Olivér és Korcsmár Zsolt az U19-es válogatottnál szerepel ezekben a napokban. De az újpesti együttes nélkülük is elég erősnek ígérkezik, Habival, Foxival, vagy éppen a két, gólerős csatárra, Kovács Zoltánnal és Tiszával.

A B csoportban a ZTE mellett a Siófok vagy a REAC lehet a másik továbbjutó. Aczél Zoltán együttese a legjobbjait pihentető Kaposváron vendégeskedik, míg a Balaton partiak a már továbbjutó, a várható összeállítást tekintve magát ugyancsak takarékra tévő ZTE-t fogadják.

A C csoportban a Nyíregyháza (9 pont), a Debrecen (8) és a Diósgyőr (7) fut versenyt a kiadó két helyért. Előbbi kettő éppen egymással játszik, méghozzá a nyírségi városban. Egy ilyen presztízs-csatában soha nem lehet tartalékolni, nem is teszik a felek, ráadásul most téttel is bír a mérkőzés. A közelmúltbeli bajnokit kísérő szurkolói balhéról most szót se ejtsünk.

A D csoportban az MTK Győrbe látogat, a hazaiaknak egy pont is elég a negyeddöntőhöz, a vendégeknek viszont mindenképpen győzniük kellene ehhez.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik