Továbbra is nyeretlen maradt Borbély László ligautolsó csapata

Vágólapra másolva!
2007.10.06. 17:07
Kiesési rangadót játszottak Tatabányán, ahol a hazai capat a Siófokot látta vendégül a magyar labdarúgó-bajnokság élvonalának szombat délutáni találkozóján. A 11. forduló mérkőzésén a Tatabánya kétszer is vezetett, ám a siófok mindkétszer egyenlíteni tudott. A végeredmény 2-2 lett.
Hajdú (balra) és Pérez csapata csak döntetlent ért el
NS-archív
Hajdú (balra) és Pérez csapata csak döntetlent ért el
Hajdú (balra) és Pérez csapata csak döntetlent ért el
NS-archív
Hajdú (balra) és Pérez csapata csak döntetlent ért el

SOPRONI LIGA

11. FORDULÓ
TATABÁNYA- SIÓFOK 2-2 (1-0)
Helyszín: Tatabánya
Nézőszám: 500
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Huszár B., Szabó P.
A KEZDŐCSAPATOK:
TATABÁNYA SIÓFOK
18 Polekszics 1 Hegedűs L.
2 Pastva 2 Ambrus
6 Filó T. 6 Tusori
66 Farkas V. 4 Forgács
79 Megyesi 3 László A.
27 Kriston 9 Homonyik
99 Sándor I. 23 Eugene
3 Balogh Z. 13 Nagy L.
5 Hajdú 11 Kanta Sz.
11 Takács M. 18 Kozmor
10 Pérez 15 Fülöp
Vezetőedző: Vezetőedző:
Borbély László Botos Antal
Gólszerzők: Hajdú (12.), Sándor (61.) ill. Lakics (46.), Fülöp (84.)
Csere: Filó helyett Balogh Balázs (69.), Pérez helyett Kozák (91.) ill. Kozmor helyett Lipcsei és Homonyik helyett Lakics (a szünetben), Kanta helyett Gajda (87.)
Sárga lap: Filó (7.), Pérez (62.) ill. Eugene (7.), Lipcsei (73.)

Ugyan ezen a hétvégén még csak a 11. fordulót rendezték, illetve rendezik a magyar bajnokságban, de már a pontvadászat eme korai szakaszában kijelenthető: a Siófok tatabányai vendégjátéka bizony kiesési rangadónak számított. A találkozón aztán egyik csapat sem lehet felhőtlenül boldog: a 2-2-es eredmény, s a vele járó 1-1 pont csalódás a két nehéz helyzetben lévő gárdának.

Az előzetes várakozásnak megfelelően az egyik csapat sem kockáztatott túl sokat a mérkőzés elején. A statikus játékot ritkán szakította meg valami egyedi szép megoldás. A Siófok medő mezőnyben futballozott ugyan, ám igazi helyzetet a balatonpatiak sem tudtak kialakítani - ez egyetlen kivétellel igaz volt a másik oldalra is.

A 12. percben Hajdú Norbert volt a legjobb helyen, a hazai középpályás pedig 15 méterről lőtt a kapu felső sarkába. A labdába ugyan még beleért egy siófoki védő, ám menteni már ő sem tudott.

A folytatásban nem sokat változott a játék képe. A szinte helyzet nélküli találkozón egy megmozdulás elég volt ahhoz, hogy a Tatabánya előnnyel vonuljon pihenőre.

A szünetben az állásáért küzdő Botos Antal kettőt is cerélt, ez pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Rögtön a második játékrész első percében Fülöp hozta helyzetbe a szünetben beálló Lakicsot, aki 11 méterről a kapu közepébe bombázott.

Az egyenlítő-találat után megélénkült a játék a pályán. Mindkét csapat helyzeteket tudott kialakítani, az újabb gólt viszont a Tatabánya szerezte ismét.

Kriston Attila beívelését Sándor István öt méterről fejelte a vendégek kapujába, ismét előnyt szerezve ezzel csapatának.

A három pontot azonban nem sikerült otthon tartania a bajnokságban nyeretlen Tatabányának, Fülöp ugyanis a 84. percben fejesével pontot mentett a Siófoknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik