Kétgólos hátrányból mentettek meg egy pontot az angyalföldiek

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.09.28. 21:05
Kétgólos hátrányból állt fel három perc alatt a Vasas labdarúgócsapata az NB I 10 fordulójának pénteki mérkőzésén, Zalaegerszegen. A hazaiak a hetvenötödik percben még 3-1-re vezettek – 1-1-es állás után két tizenegyesgóllal -, de a Mészöly Géza csapata nem adta fel, és ennek köszönhetően megmentet egy pontot.
Somorjai figyeli Davidovot (fehérben)
Somorjai figyeli Davidovot (fehérben)
Somorjai figyeli Davidovot (fehérben)
Somorjai figyeli Davidovot (fehérben)

LABDARÚGÓ NB i, 10. FORDULÓ

Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Mészáros István
Asszisztensek: Viszokai László, Kis Zoltán
A KEZDŐCSAPATOK
ZALAGERSZEG VASAS
1 Babalj 33 Németh G.
Kádár 27 Balog Zs.
22 Miljatovic 5 Pandur
4 Vulin 21 Tóth A.
8 Tóth Z. 7 Kiss K.
16 Máté 23 Kincses
7 Molnár B. 8 Németh N.
10 Davidov 10 Pavicsevics
20 Tóth N. Somorjai
11 Pekic 30 Sowunmi
21 Meye 11 Lázok
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szlavko Petrovics Mészöly Géza
Gólszerző: Meyé (15. 75.-a másodfikat tizenegyesből), Tóth N. (67.) ill. Tóth A. (26., 83.), Sowunmi (80.)
Csere: Pekic helyett Diawara (59.), Tóth Z. helyett Koplárovics (61.), Vulin helyett Polgár (77.) ill. Somorjai helyett Rebryk (75.), Németh Norbert helyett B. Tóth (75.), Pandur helyett Tandari (90+1.)
Sárga lap: Molnár B. (8.), Vulin (43.) ill. Németh N. (42.), B. Tóth (77.), Balog (88.)

Egymásnak estek a csapatok rögtön az első percekben. A vendégek részéről Németh Norbert, Lázok János és Thomas Sowunmi helyzete után szerezhették volna meg a vezetést, de egyik játékos sem találta el a kaput.

A hazaiak ennél közelebb jártak a gólszerzéshez, de Pekic közeli lövését Németh Gábor hatalmas bravúrral ütötte szögletre.

Az első negyedóra végén aztán Meyé harcosságának, és okos megoldásának köszönhetően a Zalaegerszeg megszerezte a vezetést. A hazaiak támadója a jobb oldalon az alapvonal közelében szerelte Tóth Andrást, befele húzott, majd egy okos csel után közelről bevette Németh kapuját.

Nem tartott sokáig Szlavko Petrovics csapatának öröme, hiszen alig több, mint tíz perccel később Lázok szabadrúgása után az állva maradt hazai védők közül a bekapott gólban ludas Tóth András bólintott a hálóba, és kiegyenlített.

A továbbiakban mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a szünetre 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második játékrész elején Pekic került óriási ziccerbe, de Németh előbb bravúrral védett, és a csatár az ismétlésnél az égbe lőtt, annak ellenére, hogy egy közeli passzal szinte kihagyhatatlan helyzetbe hozhatta volna csatártársát, Meyét.

A folytatásban a játék színvonala és irama visszaesett, de a hazaiak enyhe mezőnyfölényben játszottak.

A félidő derekához érve újra a ZTE vette át a vezetést, méghozzá egy igen szerencsés góllal. Ekkor ugyanis Máté lapos beadása akadta el a becsúszó Somorjai kezében, amiért Mészáros játékvezető tizenegyest adott. Tóth Norbert nem hibázta el a büntetőt, és 2-1-re módosította az eredményt.

Hét perccel később újabb büntetőt kaptak a hazaiak, ezúttal Meyé lerántásáért, amit a sértett értékesített, és ekkor úgy tűnt eldőlt a mérkőzés.

A vendégek azonban nem adták fel, és előbb Lázok szabadrúgását Sowunmi bólintotta a kapuba, majd egy bedobás után Tóth András vette be újra a hazai kaput. Ezzel az angyalföldiek sikeresen felálltak a padlóról és elraboltak egy pontot Zalaegerszegről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik