Könnyedén jutott tovább NB III-as riválisa ellen a Pajkos-csapat

Bódi CsabaBódi Csaba
Vágólapra másolva!
2007.08.28. 19:59
A Diósgyőr sima, 3-0-s győzelemmel jutott tovább a legjobb 32 közé a labdarúgó Magyar Kupában az Eger ellen. A vendégek góljait Douva (10.), Simon (51.) és Sipeki (68.) szerezte.
Halidou Douva nevéhez fűződik az első diósgyőri találat
Farkas József ? archív
Halidou Douva nevéhez fűződik az első diósgyőri találat
Halidou Douva nevéhez fűződik az első diósgyőri találat
Farkas József ? archív
Halidou Douva nevéhez fűződik az első diósgyőri találat

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

EGRI FC – DVTK-BORSODI
0–3 (0–1)
Eger, 1000 néző. Vezette: Sulyok G. (Csák J., Selmeczi K.).
EGER: Tóth B. – Debreceni, Harnócz (Hompoth, 43.), Csontos M., Kaszás – Kaknics, Simkó, Bánka (Hegedűs D., 52.), Újlaki (Fekete V. 56.) – Nagy G., Kasza. Edző: Nagy Endre
DVTK: Szalma – Farkas N. (Ngam, 46.), Hegedűs Gy., Katona, Elek – Sipeki, Huszák, Kállai, Lipusz (Effeyie, 53.) – Simon, Douva (Navarette, 72.). Edző: Pajkos János
Gólszerző: Douva (10.), Simon (51.), Sipeki (68.)
Jó: Fekete V., ill. Sipeki, Douva, Katona, Kállai.
A tavaly a kupa elődöntőig menetelt Diósgyőr számára előzetesen az egri kirándulás azért sem ígérkezett könnyűnek, mert a hevesiek a nyáron lejátszott két egymás elleni mérkőzésük közül az elsőt megnyerték, majd gólnélküli döntetlennel zártak.

Az NB III-as Egri FC a másodosztályú Szolnok búcsúztatása után úgy várta a borsodi gárdát, hogy a klub vezetésében csupán az ügyvezető, Szekeres Károly maradt.

A tulajdonos, Keller József bajnokság előtti kivonulását követően távozott a szakmai igazgató, Tornyi Barnabás, a klubigazgató, László István, az utánpótlás szakágvezető, Szabó János, sőt még a technikai vezető, Szarvas István is elköszönt a két év alatt két bajnoki címet szerzett együttestől.

Nagy Endre edző játékosainak teljesítményén mindez eddig nem látszott meg. A DVTK ellen azonban nem voltak elég bátrak a házigazdák, igaz, Sipeki Istvánék nem sok kétséget hagytak afelől, hogy jobbak, mint vendéglátóik.

A gyorsan megszerzett vezetést követően a piros-fehérek birtokolták többet a labdát, akik mintegy 150 fős szurkolótáboruknak köszönhetően igazi meccs hangulatban futballozhatták végig a 90 percet.

Az NB I-es csapat a második félidőben újabb gólokkal biztosította be továbbjutását, s várhatja a következő fordulót, míg az egriek – csakúgy, mint tavaly – ezúttal is a harmadik körben inttettek búcsút az országos főtáblának.

MESTERMÉRLEG

Nagy Endre: – Azért vagyok csalódott, mert nem volt jó teljesítmény acsapatomban. Hit nélkül és túlzottan tisztelve az ellenfelet játszottunk. Mindenben fölénk nőtt a Diósgyőr.
Pajkos János: – A minimális célunkat teljesítettük. Fontos volt, hogy tovább jussunk és, hogy ne legyen sérültünk. Az Egernek egy percig sem adtunk reményt a továbbjutásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik