Lengyelország nem lesz kész a stadionokkal a határidőig

Vágólapra másolva!
2007.08.06. 19:29
Címkék
Gondok vannak Lengyelországban, a 2012-es Európa-bajnokság egyik rendezőjénél. A stadionok nem lesznek készen az UEFA által előírt határidőre, és még 2400 kilométer úthálózat felépítése is szükséges.

A lengyel és ukrán pályázat nyerte Cardiffban a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogáért folytatott küzdelmet – Olaszország és a magyar-horvát közös pályázat előtt.

A kezdeti eufóriát Lengyelországban aztán felváltotta némileg a kétkedés: miből is lesznek itt új stadionok, infrastruktúra?

Komoly problémát jelent, hogy az UEFA megszabta, hogy 2010 középéig készen legyenek az új stadionok, de a lengyeleknek ez a jelek szerint megoldhatatlan feladatot jelent.

„További időre van szükségünk, talán 2011-re lesznek kész a stadionok” – mondta Elzbieta Jakubiak sportminiszter egy sajtótájékoztatón.

A becslések szerint a lengyeleknek körülbelül egymilliárd dollárt kell költeniük a négy stadion felújítására, az úthálózatok építésének költségei pedig ennél még jóval nagyobb összegre rúgnak. Az elmúlt évben mindössze hat kilométer úthálózatot építettek az országban, idén pedig egyet sem. Az Eb idejére pedig még további 2400 kilométer építése szükséges.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik