Bombameglepetés: Marion Bartoli három szettben verte a világelsőt

Vágólapra másolva!
2007.07.06. 21:02
Marion Bartoli jutott a döntőbe a női egyéni versenyben az angol nyílt teniszbajnokságon Wimbledonban. A fiatal francia teniszezőnő az elődöntőben a világelső Justine Henint verte három játszmában. Bartoli a fináléban Venus Williamsszel találkozik majd.
Marion Bartoli óriási tettet hajtott végre
Marion Bartoli óriási tettet hajtott végre
Marion Bartoli óriási tettet hajtott végre
Marion Bartoli óriási tettet hajtott végre

Minden úgy indult, ahogy az előzetesen várható volt. Vagy még simábban. Henin magabiztos volt, sorra szállította a pontokat a kissé megszeppent Bartoli ellen. A világelső úgy nyerte meg az első szettet, hogy mindössze egy játékot engedélyezett riválisának.

Talán már Henin fejében is a Venus Williams elleni döntő járhatott, a szkeptikusabb nézők elindulhattak hazafelé, mondván látványos tenisz itt már nem lesz - csak mészárlás.

Valami azonban megszakadt. Nem tudni mi, de a belga teniszező a második szettben nem volt olyan magabiztos, mint az elsőben, Bartoli meg egyszercsak elkezdte hozni saját adogatásait. Az esélytelenek nyugalmával játszó tizennyolcadik kiemelt (ennyi az éveinek is a száma) minden labdamenetet ajándékként élt meg esélyesebb riválisa ellen. Az önbizalomtól egyre duzzadó játéknak végül az lett az eredménye, hogy mikor 6:5-ös Bartoli-vezetésnél Henin szerválhatott, biztos volt, hogy ezt a szettet már csak rövidítésben vesztheti el a francia (mondani sem kell, hogy ez is óriási tett lett volna). A fiatal játékos aztán ahelyett, hogy készült volna a tie break-re, elnyerte a világelső adogatását, összesítésben 1-1-re módosítva a szettállást.

A döntő játszmában meg gyakorlatilag tönkreverte a francia a világelsőt. Úgy teniszezett Bartoli, mintha egy rövidített összefoglalót láttunk volna. Még leírni is félelmetes, de az utolsó felvonást 6:1-re nyerte, és jutott a döntőbe.

A fináléban az Ana Ivanovicsot legyőző Venus Williams lesz az ellenfele a fiatal franciának.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), ELŐDDÖNTŐ

NŐI EGYES
Marion Bartoli- Justine Henin 1:6, 7:5, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik