Szurkolóik örömére megtartották előnyüket az angyalföldiek

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 21:17
Remek mérkőzésen nyert a Vasas az Illovszky-stadionban. Mészöly Géza együttese pontosabban használta ki lehetőségeit, illetve Borszéki Csaba bravúrjai is segítették a piros-kékeket. A kispestieknek is megvoltak a helyzeteik, de csak a szépítésre futotta az erejükből. Bogdanovics gólját követően a Vasas szerencsés, ám három pontot érő gólt szerzett. Győzelmével az angyalföldi csapat a hatodik helynél nem végezhet rosszabb helyen.
M. Németh Péter
M. Németh Péter

LABDARÚGÓ NB I. 30. FORDULÓ



Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 2000
Játékvezető: Kassai V.
Asszisztensek: Erős G., Vámos T.

VASAS BP. HONVÉD
26 Borszéki 1 Tóth I.
27 Balog Zs. 36 Schindler
5 Pandur 6 Pomper
21 Tóth A. 15 Debreceni
7 Kiss K. 23 Vincze Z.
23 Kincses 9 Dobos
19 Fehér Z. 5 Benjamin
18 Németh N. 25 Szabó T.
28 Unierzyski 7 Ivancsics
15 Lázok 21 Hercegfalvi
20 Kenesei 55 Bogdanovics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Supka Attila


Gólszerzők: Kenesei K. (5.), Németh N. (20., 11-esből), Nagy T. (73.), ill. Bogdanovics (72.)
Csere: 20 Kenesei K. helyett 18 Nagy T. (68.), 7 Kiss K. helyett 10 Majoros (70.), 19 Fehér Z. helyett 17 Odrobéna (85.), ill. 15 Debreceni helyett 79 Genito (29.), 21 Hercegfalvi helyett 18 Abraham (38.), 25 szabó T. helyett 27 Koós G. (a szünetben)
Sárga lap: Unierzyski (30.), Fehér Z. (67.), Nagy T. (73.), Odrobéna (87.), ill. Schindler (20.), Debreceni (28.)

A Vasas és a Bp. Honvéd a záró forduló előtt háromszor mérkőzött meg egymással ebben a szezonban, és eleddig valamennyi összecsapáson rendre a vendégcsapat örülhetett.

Mivel a Bozsik-stadiont az ősszel felújították, a novemberi találkozót a csepeli pályán rendezték, ahol a Vasas megverte a kispestieket. A tavasszal a Magyar Kupa elődöntőjében találkozott a két fővárosi gárda, és az immár újjá varázsolt Honvéd-pályán az angyalföldiek gól nélküli döntetlent értek el.

Igazság szerint a piros-feketék örülhettek, hogy nem kerültek hátrányba, ugyanis a második félidőben a szél által támogatott Vasas óriási helyzeteket dolgozott ki, ám Tóth Iván bravúrosan védett. A visszavágón az Illovszky-stadionban aztán Supka Attila csapata 2-1-re nyert és bejutott a Magyar Kupa-döntőbe.

Nos, a bajnokság utolsó fordulójában a két csapat újabb összecsapásán csupán az a tét motiválhatta a játékosokat, hogy mely együttes végez előrébb a tabellán. Mindenesetre mindkét szakvezető lehetőséget adott a korábban kevesebbet játszó kapusoknak, így a Vasasnál Borszéki Csaba, míg a vendégeknél a 36 esztendős Tóth Iván kezdett.

Ezúttal a piros-kékek kapusa mutatta be, hogy bármikor számíthat rá a klub. Kenesei Krisztián első megmozdulásából vezetéshez juttatta az angyalföldieket, de a kispestiek több veszélyes fejessel és lövéssel próbálkoztak. Borszéki szinte valamennyit védte, illetve egy Pomper-lövésnél a kapufa is a hálóőrt segítette.

Időközben a Vasas egy jogosan megítélt büntetővel növelte előnyét, amelyet a szünetig meg is tartott.

A folytatásban a Bp. Honvéd nagy elánnal kezdett, és a kapuja elé szorította a hazaiakat. Az erőfeszítéseket siker koronázta, és egy szépen kidolgozott támadás végén Bogdanovics szépített.

A kispestiek azonban egy percig sem örülhettek, mert egy szerencsésen pattanó labdát Nagy Tamás a kapuba rúgott. A hátralévő időben a vendégek mindent megtettek ugyan a gólszerzésért, ám Borszéki Csaba ebben a félidőben is bemutatott egy-két bravúrt.

Győzött tehát hazai pályán a Vasas, amellyel fellépett az ötödik helyre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik