Nyert, s ezzel másodszor is megvédte bajnoki címét a Debrecen

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 20:03
Debrecenben nem akarnak bajnoki címet ünnepelni. Legalább is a csapat nem. A Loki vezetői ugyanis megkérték az MLSZ illetékeseit is, ne vigyék le a bajnoknak járó aranyérmeket a REAC elleni találkozóra. Miroslav Beránek vezetőedző többször is hangsúlyozta: bárhogy is alakuljon a bajnoki hajrá, játékosai csak az utolsó fordulóban, a Sopron elleni hazai mérkőzést követően ünnepelhetnek. Ehhez azonban egy újabb akadályon kellett keresztül verekednie magát a hajdúsági együttesnek.

MAGYAR BAJNOKSÁG:



Helyszín: Debrecen
Nézőszám: 9000
Játékvezető: Berger J.
Asszisztensek: Kelemen A., Fehér Gy.

DVSC-TEVA REAC
24 Csernyánszki 1 Illyés
22 Bernáth 8 Kapcsos
17 Mészáros N. 7 Cseri
13 Bíró P. 20 Pusztai
6 Takács Z. 5 Sallai B.
7 Dombi 3 Regedei
5 Vukmir 22 Polonkai
4 Leandro 23 Somorjai
19 Dzsudzsák 24 Tóth N.
18 Zsolnai 11 Nyerges
23 Szilágyi P. 10 Torma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Miroslav Beránek Aczél Zoltán


Gólszerzők: Szilágyi P. (7.), Leandro (28., 72.), Dzsudzsák (82.), ill. Nyerges (57.)
Csere: 23 Szilágyi P. helyett 9 Sándor T. (59.), 7 Dombi helyett 3 Szatmári Cs. (80.), 13 Bíró P. helyett 2. Szűcs I. (88.), ill. 10 Torma helyett 21 Török S. (57.), 22 Somorjai helyett 6 Schrancz (57.), 20 Pusztai helyett 17 Horváth G. (75.)
Sárga lap: Dombi (21.), Dzsudzsák (82.), ill. Cseri (10.), Polonkai (32.)

KÉPGALÉRIA

A kiesés ellen harcoló REAC nem is tűnt igazán acélos ellenfélnek, bár a DVSC meglehetősen tartalékosan várta a bajnokit. A védelemből Komlósi Ádám piros, míg Kiss Zoltán sárga lapos eltiltása miatt nem léphetett pályára. A támadó sorban is akadtak gondjai a vezetőedzőnek, mivel a szenegáli Ibrahim Sidibe szintén három sárga lapot gyűjtött össze korábban, illetve a macedón Aco Sztojkov részleges combizom-szakadást szenvedett.

Nos, a tartalékosan felálló Loki így is gyorsan betalált a meglehetősen zavartan futballozó rákospalotaiak kapujába. A bajnokságban kezdőként először pályára lépő Szilágyi Péter már a hetedik percben megszerezte első NB I-es gólját, majd Leandro növelte a hazaiak előnyét. A REAC csupán kétgólos hátrányban kezdett támadásvezetésbe, és módja is nyílt a szépítésre, de Pusztai Olivér hatalmas helyzetben hibázott.

A folytatásban meglehetősen visszavett az iramból a Debrecen, és egy védelmi hibát követően Nyerges Krisztián szépített. A hazaiak a bekapott gólt követően ritmust váltottak, amely kisvártatva eredményre is vezetett, és Leandro ismételten kétgólosra növelte a két gárda közti különbséget.

A mérkőzés ezen szakaszában a vendégeknek esélyük sem maradt az újabb gólra, Török Sándor sérülését követően pedig csak a védekezésre összpontosított a rákospalotai együttes, mivel ekkor már nem maradt több cserelehetőségük, így 10 főre fogyatkoztak a fővárosiak. Dzsudzsák Balázs találata csak magabiztosabbá tette a Loki-győzelmet.

A DVSC első vidéki csapatként sorozatban harmadszor szerezte meg a bajnoki címet, és a nyártól a Bajnokok Ligája előselejtezőjében indulhat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik