Tornyi Barnabás csapata a 93. percben szerezte meg a győztes gólt

Vágólapra másolva!
2007.05.12. 17:05
Nagy lépést tett a bentmaradás felé a Tatabánya együttese, amely a labdarúgó NB I 28. fordulójában 3-2-re legyőzte a második helyért harcoló Újpestet a Komárom-Esztergom megyei megyeszékhelyen. A szünetben még az Újpest vezetett Tisza Tibor találatával, de a második játékrészben egy másik Tatabánya futott ki a pályára. Tornyi Barnabás gárdája Filó góljával egyenlített, majd Megyesi szabadrúgásból már előnyt szerzett a sárga mezes hazaiaknak. A hajrában Kovács Zoltán még egyenlített, de a 93. percben Kerényi nem teljesen tisztázott körülmények között született újabb góljával megszerezte a három pontot az egykori bányász csapat.
Itt éppen Megyesi (balra) góljának örülnek a tatabányaiak. A mindent eldöntő találatot jegyző Kerényi háttal (2)
M. Németh Péter
Itt éppen Megyesi (balra) góljának örülnek a tatabányaiak. A mindent eldöntő találatot jegyző Kerényi háttal (2)
Itt éppen Megyesi (balra) góljának örülnek a tatabányaiak. A mindent eldöntő találatot jegyző Kerényi háttal (2)
M. Németh Péter
Itt éppen Megyesi (balra) góljának örülnek a tatabányaiak. A mindent eldöntő találatot jegyző Kerényi háttal (2)

LABDARÚGÓ NB I


A KEZDŐCSAPATOK
TATABÁNYA ÚJPEST
1 Postrk 1 Balajcza
2 Kerényi N. 2 Zaleh
13 Vámosi 15 Kiss Zoltán
6 Filó T. 24 Böjte
79 Megyesi 18 Füzi Á.
16 Szilágyi 31 Nagy O.
30 Weisz 17 Erős K.
3 Balogh Z. 9 Habi
5 Hajdú 21 Tóth B.
10 Kouemaha 10 Kovács Z.
3 Takács 28 Tisza
Vezetőedző: Vezetőedző:
Tornyi Barnabás Urbányi István

Gólszerző(k): Filó (50.), Megyesi (72.), Kerényi (90+4.) ill. Tisza (26.), Kovács (86.)
Csere: Postrk helyett Polekszics (38.), Takács helyett Pérez (53.), Szilágyi helyett Sándor (89.) ill. Nagy helyett Kőhalmi (55.), Kiss helyett Völgyi (66.), Tóth helyett Freud (84.)

A vendég Újpest az UEFA-kupát érő pozíció, míg a Tatabánya a kiesés elkerüléséért szállta harcba szombat délután, a honi labdarúgó-bajnokság huszonnyolcadik fordulójában.

Élénken kezdtek a csapatok, mindkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre: újpesti részről Kovács lőtt távolról, míg a Tatabányában Takács veszélyeztetett. Mindkét esetben a kapus állta a kapuba „igyekvő” labda útját.

A kilencedik percben gólt szerzett a vendégcsapat. Nagy Olivér léphetett ki a rosszul lesre állító védők között, majd lövését ugyan még hárította a remekül helyezkedő Postrk, ám a kipattanót Tisza Tibor az üres kapuba továbbította. Az eset apró szépséghibája, hogy Nagy lövésénél Tisza már lesre futott, így találatot érvénytelenítette a játékvezető.

A huszonhatodik percben aztán már érvényes gólnak örülhetett Urbányi István vezetőedző. Tisza alig négy perccel azután, hogy óriási helyzetben elrúgott a labda fölött, irdatlan erejű szabadúgás-gólt ragasztott a tatabányai kapu jobb felső sarkába. (0-1)

A félidő második részében érthetetlen módon visszavettek az iramból a játékosok, úgy tűnt minden energiájukat a második félidőre összpontosítják.

A szünet után mintha egy másik Tatabány érkezett volna a pályára. Tornyi Barnabás együttese megalkuvást nem tűrő játékkal az első pillanattól nyomást gyakorolt a vendégcsapatra.

A lilák az első tíz percben alig bírták elhagyni saját térfelüket, a hazaiak sorra végezhettek el sarokrúgásokat, amik egytől-egyig veszélyt jelentettek Balajcza kapujára.

Az ötvenedik percre góllá érett a hazai fölény. Természetesen egy szögletet követeően született meg a Tatabány egyenlítő találata. Ezúttal Filóra nem jutott ember, így a védő könnyedén fejelhetett a vendégek kapujába. (1-1)

És ha egy üzlet egyszer beindul! Megyesi a vezetést is megszerezte csapatának, miután a hetvenkettedik percben húsz méterről tekert szabadrúgásból, a mozdulatlan Balajcza mellett, a kapuba. (2-1)

A gól észhez térítette az Újpestet, és mégy perccel a rendes játékidő letelte előtt egyenlített. Kovács kapott remek kiugratást Tiszától, majd miután átvette a labdát, hat méterről lőtt. A játékszer a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé. (2-2)

A slusszpoén azonban még hátra volt. A hosszabbítás harmadik percében Kerényi gyanús körülmények közepette juttatta a labdát a kapuba, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt. A hazai védő Kouemaha fejesét követően áttuszkolta a labdát Balajczán, ám ekkor még a labda nem jutott a gólvonalon túlra, ezt látva Kerényi bevetődve, kézzel (!) segítette a játékszert a kapuba. A visszajátszások alapján azonban nem tűnt biztosnak, hogy ekkor már nem volt-e a gólvonalon túl a labda.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik