A Garami-csapat négyszer került hátrányba, háromszor egyenlített

Vágólapra másolva!
2007.04.29. 18:05
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Borsodi Liga 26. fordulójában a Fehérvár hazai pályán egy gólokban gazdag mérkőzésen – a forduló szellemének megfelelően – két találattal jobbnak bizonyult az MTK-nál. Az így immár 37 pontos Fehérvár a hatodik helyen áll a fordulót követően, a második MTK hátránya pedig a címvédő, listavezető Debrecen mögött nyolc pontra nőtt.
A fehérvári Dajics döntő érdemeket szerzett az MTK legyőzésében
A fehérvári Dajics döntő érdemeket szerzett az MTK legyőzésében
A fehérvári Dajics döntő érdemeket szerzett az MTK legyőzésében
A fehérvári Dajics döntő érdemeket szerzett az MTK legyőzésében

BORSODI LIGA:



Helyszín: Székesfehérvár
Nézőszám: 1 600
Játékvezető: Szilasi Szabolcs
Asszisztensek: Kovács P., Raff T.

FEHÉRVÁR MTK
12 Sebők Zs. 1 Végh
3. Fehér Zs. 3 Kriston
17 Koller 5 Balogh B.
33 Horváth G. 22 Rodenbücher
29 Mohl 15 Horváth L.
14 Farkas B. 27 Pintér Á.
13 Kocsis G. 20 Lambulics
5 Julinho 19 Kanta J.
18 Csobánki 7 Czvitkovics
22 Nagy D. 18 Németh K.
21 Dajics 13 Hrepka
Vezetőedző: Szakmai igazgató:
Marijan Vlak Garami József


Góllövők: Dajics (19., 48.), Julinho (33. 58., - mindkettőt 11-esből), Nagy D. (77.) ill. Kanta J. (25.), Németh K. (38.), Lambulics (53.)
Cserék: Horváth G. helyett Vayer (46.), Czvitkovics helyett Pál (46.), Balogh B. helyett Bonifert (65.), Dajics helyett Dvéri (81.), Csobánki helyett Fekete (83.)
Sárga lap: Horváth L. (14.), Balogh B. (32.), Mohl (53.), Lambulics (58.), Julinho (65.), Kriston (65.)

Amilyen nehezen indult, olyan parádés mérkőzés lett a Fehérvár-MTK összecsapásból.

Álmosan, vagy mondjuk inkább úgy, óvatosan kezdtek a csapatok, aztán a 19. percben egy baloldali beadás végén vezetést szerzett a fehérvári alakulat.

Nem sokkal később távoli lövéssel is veszélyeztettek, de Végh bravúrral védett. Így tulajdonképpen a semmiből, helyzet nélkül, egy védelmi kihagyást követően egyenlítettek a vendégek.

Mindössze hét perc telt el, amikor a kezdőbe az utolsó pillanatban bekerülő Balogh buktatta az első hazai gólt jegyző, nagy kedvvel játszó Dajicsot a tizenhatoson belül. Miután Julinho értékesítette a büntetőt, megint a fehérváriaknál volt az előny.

Ezúttal sem sokáig, a vendégek másodszor is egyenlítettek. Egy MTK-szabadrúgásnál Németh Krisztiánt hagyták őrizetlenül a hazaiak, ő pedig büntetett.

Az első félidő így döntetlennel ért véget, némi hazai mezőnyfölénnyel, több lehetőséggel, de a vendégek a helyzetek jobb kihasználásával partiban tudtak maradni.

Alighogy elkezdődött a második felvonás, ismét előnybe kerültek a hazaiak. Dajics, ahogy az első góljánál, ezúttal is egy baloldali beadást értékesített.

A koreográfia nem változott a folytatásban sem: harmadszor is egyenlítettek a vendégek. Persze, a hazaiak sem tanultak saját hibájukból: Kanta szabadrúgását ezúttal Lambulics váltotta gólra.

Hogy a vendégek harmadik gólját szerző légiós öröme ne legyen felhőtlen, arról Vayer gondoskodott, aki úgy megkeverte a védekező középpályást, hogy az lövésébe kézzel ért bele a tizenhatoson belül. A nap második fehérvári tizenegyesét is Julinho értékesítette.

Izgalmasan és heves indulatoktól sem mentesen alakult a hajrá, amelyben a vendégek nagy erőket mozgósítottak a negyedik egyenlítő találatukért, ám a gól, a győzelmet bebiztosító, három pont sorsát eldöntő találatot a hazaiak szerezték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik