Lemondott Reszeli Soós István, nincs szakmai igazgató Győrben

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 11:37
Lemondott posztjáról Reszeli Soós István, az élvonalbeli Győri ETO FC szakmai igazgatója. A klubvezetők elfogadták a lemondását, adta hírül egy közleményben a győri klub hivatalos honlapja, az eto.hu internetes oldal. A szakember 2003 decemberében ült le, akkor még a kispadra, majd másfél szezon után, 2005 nyarán váltott feladatkört és lett a zöld-fehér klub szakmai igazgatója. Posztja klubvezetői döntés értelmében nyárig biztosan betöltetlen marad.
Szabó Miklós
Szabó Miklós

RESZELI SOÓS ISTVÁN A FELMENTÉSE OKAKÉNT A KÖVETKEZŐKET FOGALMAZTA MEG:

„Nehéz és fontos döntést kellett hoznom a Győri ETO FC érdekében, amelynek három és fél évig voltam a szakmai igazgatója. A klubnak és a vezetésének nagyon sokat köszönhetek, hiszen remek szakmai lehetőséget nyújtott, és sokszor kiállt mellettem. Most azonban úgy látom, jobb ha félreállok. Ennek elsősorban az az oka, hogy míg a tulajdonos és a klubvezetés támogatta elképzeléseimet, addig a közönség egy része folyamatosan támadott. Azt gondolom, ha elmegyek, talán a csapat, a klub mellé állnak, s nagyobb esély van a közönség és a játékosok összefogására és a szurkolók támogatásának visszaszerzésére. Másodsorban magam is úgy érzem, hogy az elmúlt három és fél évben - benne foglalva a létesítmény átépítésének legnehezebb időszakát - rengeteget dolgoztam , elfáradtam.

Győrben az ország egyik legjobban működő utánpótlás bázisát építettük fel, amely a jövő szakmai biztosítéka lehet. Távozásommal egyszerűsödnek a döntési mechanizmusok, a hiba lehetősége kisebb lehet. Köszönöm kollégáim munkáját, akik magas színvonalon dolgoztak és sok tehetséges labdarúgót neveltek.

Nagyon szeretem ezt a klubot, amelyhez sok szép emlék köt akár edzőként, akár szakmai igazgatóként, de most távozom , mert ezt kívánja az ETO érdeke."

Reszeli 2003 decemberében érkezett Győrbe, ahol egyszer korában már megfordult vezetőedzőként: 1997 júliusa és 1999 júniusa között két évig ő irányíthatta a zöld-fehérek szakmai munkáját.

2004 tavaszát az alsóházban tölthették a győriek, és ott végül a tizedik helyen végeztek. Egy évvel korábban a felsőházba jutottak és hatodikok lettek.

A rákövetkező szezonban, a 2004-2005-s idényben már végig Reszeli Soós István ülhetett a kispadon: a dobogótól két ponttal elmaradva végül az ötödik helyen zártak. Messze ez volt az utóbbi évek legjobb győri szereplése.

A 2005-2006-s bajnokságban megint csak a várakozástoktól elmaradóan teljesítettek, a játékosállomány ismeretében kijelenthető, hogy 9. helynél több volt a csapatban.

Reszeli 2005 nyarán feladatkört váltott, a kispadra Csank János ült le, ő pedig szakmai igazgatóként dolgozott tovább.

Csankot tavaly júliusban Pajkos követte, míg utóbbi szakember decemberben dobta be a törülközőt, utódja Klement Tibor lett.

A győri csapat a mostani szezonban is messze a várakozásokon alul teljesít. Jelenleg csupán a 13. helyen állnak az élvonalban, 24 forduló alatt 28 pontot szereztek és mindössze két ponttal előzik meg a 15. helyen álló, még kieső Tatabányát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik