Waltner két tizenegyesével, két perc alatt fordított a ZTE

Vágólapra másolva!
2007.04.02. 20:43
Kassai Viktor „Bedeferenci” magasságokba törekszik, ugyanis a játékvezető 11 sárga és két piros lapot osztott ki a Zalaegerszeg – Bp. Honvéd bajnokin. Hozzá kell azonban tenni, hogy talán Pomper Tibor büntetése tűnt némileg szigorú ítéletnek, a többi esetben megérdemelten fegyelmezte a játékosokat. A mérkőzést egyébként a ZTE nyerte.
Waltner Róbert jó barátságban van a labdával, és két gólt is szerzett
Waltner Róbert jó barátságban van a labdával, és két gólt is szerzett
Waltner Róbert jó barátságban van a labdával, és két gólt is szerzett
Waltner Róbert jó barátságban van a labdával, és két gólt is szerzett

LABDARÚGÓ MAGYAR BAJNOKSÁG

22. FORDULÓ
ZTE-BP. HONVÉD 3-2 (2-1)
Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 4000
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor
ZTE Bp. HONVÉD
11 Franciskovics 11 Tomic
15 Lekics 36 Schindler
17 Csóka 15 Debreceni
19 Koplárovics 6 Pomper
20 Lipcak 23 Vincze Z.
23 Józsi 9 Dobos
24 Máté 5 Benjamin
30 Tóth Z. 7 Ivancsics
7 Molnár B. 25 Szabó T.
87 Simonfalvi 21 Hercegfalvi
9 Waltner 55 Bogdanovics
Vezetőedző: Vezetőedző:
Simon Antal Supka Attila
Gólszerző: Waltner (44., 45+1.), Lekics (74.), ill. Ivancsics (22.), Genito (89.)
Csere: 11 Franciskovics helyett 14 Dianu (58.), 9 Waltner helyett 99 Ludánszki (60.), 87 Simonfalvi helyett 8 Nagy L. (75.), ill. 23 Vincze Z. helyett 19 Diego és 15 Debreceni helyett 79 Genito (mindkettő a szünetben), 55 Bogdanovics helyett 8 Ndjodo (65.)
Sárga lap: Koplárovics (21.), Waltner (44.), Molnár B. (52.), Lipcak (69.), Dianu (77.), ill. Ivancsics (31.), Tomic (46.), Szabó T. (52.), Benjamin (55.), Pomper (82.)
Kiállítás: Koplárovics (34.), ill. Hercegfalvi (77.)

Érdekes és fordulatos mérkőzést láthattak a nézők a 22. forduló záró mérkőzésén, megérdemelt zalaegerszegi győzelemmel. A találkozó első negyedórájában semmit nem mutattak ugyan a csapatok, ám a vendégek vezető találata kimondottak jót tett a találkozó színvonalának. Igaz, hogy a kispesti gól előtt a ZTE egyre több támadást vezetett, ám igazán nagy helyzetig nem jutottak Simon Antal játékosai.

Koplárovics Béla ezen az estén a balhátvéd szerepkörében futballozott, és talán ez a fura helyzet zavarhatta meg a 25 esztendős középpályást, ugyanis az ő szabálytalankodását követően jutott előnyhöz a Bp. Honvéd. Néhány perccel később Koplárovics még nagyobb butaságot csinált, hiszen teljesen feleslegesen vágta a földhöz a labdát, amelyért Kassai Viktor kiállította a hazai játékost. Az első félidő végén újabb fordulatot hozott a bajnoki, hiszen a ZTE Waltner Róbert két büntetőjével két perc alatt megfordította az eredményt.

A folytatásban természetesen a hazaiak tartani próbálták az egygólos előnyt, míg a vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében. Ekkor már közel sem alakult ki annyi gólhelyzet, mint az első 45 percben, de így is izgalmasan alakultak az események. Ehhez azonban Schindler Szabolcs hibája is kellett, aki ártalmatlan szituációban nem találta el a labdát, amelyre Rajko Lekic lecsapott, és a szerb-dán idegenlégiós hatalmas gólt rúgott a bal felső sarokba.

A ZTE kétgólos előnyével minden erejét a védekezésre koncentrálta, és Hercegfalvi Zoltán teljesen jogos kiállítását követően hátra is dőlhettek a hazai szurkolók, hiszen joggal gondolhatták, hogy ami nem ment a vendégeknek emberelőnyben, az miért sikerülne tíz a tíz ellen. Nos, ezek után némi meglepetésre, szorossá vált a találkozó vége, miután Genito szépített. Ez a gól azonban túl későn esett ahhoz, hogy a Honvéd újabb góllal döntetlenre mentse a bajnokit.

Megérdemelte a Zalaegerszeg a győzelmet, hiszen majd’ 45 percen keresztül emberhátrányban futballozott, és ez idő alatt növelte az előnyét. Sikerével a kék-fehér gárda megerősítette harmadik helyét a tabellán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik