Külföldi együttesek csábítanak több győri futballistát

Vágólapra másolva!
2007.03.30. 14:55
Egy hét szünet után a 22. fordulóval folytatódik a magyar labdarúgó-bajnokság. A nyitányon a Debrecen fogadja a Tatabányát, hétfőn a ZTE-Bp. Honvéd meccsel zárul a forduló. Két régi-új edző is leül a kispadra: Dario Bonetti és Tornyi Barnabás is visszatér egykori csapata, a Sopron és a Tatabánya kispadjára.
Stark Péter a Major League Soccerben folytathatja
Németh Ferenc
Stark Péter a Major League Soccerben folytathatja
Stark Péter a Major League Soccerben folytathatja
Németh Ferenc
Stark Péter a Major League Soccerben folytathatja
A 22. forduló nyitányán a Debrecen a Tatabányával csap össze. A hazai csapatból két védő, Komlósi Ádám és Dragan Vukmir is hiányzik eltiltás miatt, így Bíró Péter debütálhat a találkozón. Ha Miroslav Beránek mégsem a fiatal játékosnak szavaz bizalmat, akkor megeshet, hogy Sándor Tamás lesz a másik belső védő Mészáros Norbert mellett.

A Tatabányánál a legutolsó mérkőzés óta edzőváltás történt, Sisa Tibor helyére Tornyi Barnabás került. Rossz hír a vendégeknél, hogy a montenegrói Polekszics kapus kisebb sérüléssel érkezett vissza a csapathoz, és így valószínűleg a kispadon kezd majd. A mérkőzésen egyébként szlovák játékvezetők működnek majd közre.

A tavaszi négy mérkőzésen remekelt a pécsiek védelme, Dienesék gólt sem kaptak. A három rúgott gól azt jelenti, hogy a 2007-es évben két győzelem és két döntetlen a csapat mérlege. Most hazai pályán az Újpest ellen folytathatják ezt a sorozatot. A „régi” sérültek (Győr János, Pest Krisztián) mellett Nógrádi Árpád sem állhat Keszei Ferenc rendelkezésére.

A másik oldalon a télen igazolt két légiós, Lukacs és Zaleh nem léphet pályára, ők mindketten hétközben sérültek meg. Az újpestiek egyébként utoljára az 1996/97-es szezonban, vagyis egy évtizede nyertek utoljára a Mecsekalján.

Pakson visszatérhet a kezdőbe a felépült Kovács Attila kapus, Mészáros viszont eltiltás miatt nem léphet pályára a Győr ellen. A vendégcsapatban több játékost is külföldi klubok figyelnek: Klement Tibor ügyvezető igazgató megerősítette, hogy Stark Pétert egy meg nem nevezett amerikai élvonalbeli, Bajzát Pétert egy szintén élvonalbeli angol klub, míg a fiatal Dudás Ádámot a Glasgow Rangers, az Espanyol, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva is szeretné szerződtetni. A klubvezető elmondta, hogy folynak a tárgyalások, amennyiben megfelelő ajánlatot kapnak, nem gördítenek egyik játékos távozása elé sem akadályt. A bajnokság vége előtt azonban senkit nem engednek el.

A Vasasnál továbbra sem számíthatnak két rutinos védőre, Unierzyskire és Tóth Andrásra, rajtuk kívül Pintér Zoltán is kihagyja a Diósgyőr elleni meccset eltiltás miatt. Kenesei Krisztián azonban felépült sérüléséből és visszatérhet a kezdőbe. Jó hír viszont a Vasas híveinek, hogy Illovszky Rudolfot kiengedték a kórházból, majd csak fél év múlva lehet megoperálni.

A diósgyőrieknél Kerényi, Binder és Bokros nem léphet pályára, a vendégek szeretnék megtörni a rossz sorozatukat Angyalföldön, hiszen a Vasas pályaválasztásával az elmúlt öt meccsből mindössze egy pontot sikerült szerezniük.

Kaposváron lép pályára az MTK gárdája, és Garami Józsefnek a védelem összeállításánál akad bőven gondja: Kriston és Pollák eltiltás, Rodenbücher és Balogh sérülés miatt nem léphet pályára. A hazaiak is kénytelenek egy védőjüket nélkülözni, Petrók Viktor sárgult be.

A Tatabánya elleni siker után a Vác ezúttal a Fehérvárt fogadja. A mérkőzést ingyen tekinthetik meg a hölgyek és a 14 éven aluliak. A vendégcsapatban nem játszhat a jelenlegi NB I-es mezőny legtöbb mérkőzést teljesített játékosa, Kuttor Attila.

Régi-új edzővel készül a Sopron, de Dario Bonetti nem számíthat az eltiltott Horváth Andráson kívül Demjénre és Dragomirra sem. A másik oldalon Aczél Zoltánnak sem sérülések, sem eltiltások nem nehezítik a dolgát.

A hétfői zárómérkőzésen a Zalaegerszeg fogadja a Honvédot. A hazai csapatnál komoly pénzbüntetést kaptak a játékosok, a két Sebőköt fel is mentették a további munkavégzés alól. A védelemből hiányzik az eltiltott Botis. A másik oldalon is eltiltását tölti az egyik középhátvéd, Micso Szmiljanics. ---- V ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik