Közös megegyezéssel bontott szerződést Sisa Tibor és a Tatabánya

Vágólapra másolva!
2007.03.18. 18:33
A szombati, Vác elleni hazai vereség után Sisa Tibor, a Tatabánya vezetőedzője bejelentette lemondását. A tréner döntése annyira váratlanul érte a klubvezetőket, hogy hirtelenjében reagálni sem tudtak a történtekre. Vasárnap délután azonban asztalhoz ültek a felek, amelytől úgy álltak fel: közös megegyezéssel szerződést bont a szakember és a klub.
Sisa Tibor a Vác elleni vereség után dobta be a törülközőt
Szabó Miklós
Sisa Tibor a Vác elleni vereség után dobta be a törülközőt
Sisa Tibor a Vác elleni vereség után dobta be a törülközőt
Szabó Miklós
Sisa Tibor a Vác elleni vereség után dobta be a törülközőt

Török József, a tatabányaiak ügyvezetője nem kívánta kommentálni az edző távozását. Annyit azonban elárult, jelen helyzetben kapóra jött számukra a két hét szünet a bajnokságban, így legalább van idő és lehetőség rendezni a sorokat, valamint megtalálni Sisa utódját.

Jelöltek és önjelöltek már a szombat óta eltelt rövid idő alatt is szép számmal születtek, de a klubvezető egyelőre egyikük esetében sem nevesített.

Sisa Tibor azt mondta távozásával kapcsolatban, hogy sikerült korrekt módon elválniuk, barátilag meg tudtak egyezni. A tréner, bár szerződése 2008 júniusági szólt, semmilyen olyan járandóságra nem tart igényt, amelyért nem dolgozott meg.

„Nem akartam pereskedni, kekeckedni – mondta ezzel kapcsolatban az érintett edző -, úgy voltam vele, amire nem szolgáltam rá, arra nem is tarthatok igényt. Szerintem ez így normális.”

Sisa 2004 júniusában érkezett Tatabányára, ahol egy év után bajnokcsapat edzőjének mondhatta magát. A REAC előtt toronymagasan nyerték a másodosztályú labdarúgó-bajnokságot és jutottak fel az élvonalba.

Sisa és az első osztály egyik legkisebb költségvetéssel dolgozó klubja szinte csodát művelt: több nagycsapatot, például a Ferencvárost is megelőzve az ötödik helyen végeztek.

Az ősszel azonban hullámvölgybe került a Sisa-csapat, majd a tavasszal hiába kezdtek egy idegenbeli győzelemmel Pakson, hazai pályán előbb a Vasastól, legutóbb pedig Váctól kaptak ki, míg a kettő között Kaposváron is jobbnak bizonyult náluk az ellenfél.

Az új vezetőedző kinevezéségi a tatabányai tréningeket minden bizonnyal az eddigi pályaedző, P. Nagy József tartja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik