Helyzet nélkül még a lila-fehérek sem tudnak mérkőzést nyerni

Vágólapra másolva!
2007.03.12. 20:30
Magabiztos, kétgólos győzelmet aratott a labdarúgó magyar bajnokság élvonalában a Zalaegerszeg csapata az Újpest ellen. A 20. forduló zárómérkőzésén Simon Antal együttese a második félidő elején egy Ivica Franciskovics-találattal szerzett vezetést, majd miután Waltner Róbert is betalált, kialakult a 2-0-s végeredmény.
Nagy Olivér (lilában) - akár az egész Újpest - rosszul játszott
Mirkó István
Nagy Olivér (lilában) - akár az egész Újpest - rosszul játszott
Nagy Olivér (lilában) - akár az egész Újpest - rosszul játszott
Mirkó István
Nagy Olivér (lilában) - akár az egész Újpest - rosszul játszott

LABDARÚGÓ BORSODI LIGA

A KEZDŐCSAPATOK:
ZALAEGERSZEG ÚJPEST
1 Varga Z. 1 Balajcza
2 Kocsárdi 25 Vermes
5 Sebők V. 19 Vaskó
6 Botis 24 Böjte
8 Nagy L. 2 Zaleh
7 Molnár B. 17 Erős K.
24 Máté P. 5 Sándor Gy.
15 Lekics 31 Nagy O.
19 Koplárovics 21 Tóth B.
11 Franciskovics 10 Kovács Z.
9 Waltner 28 Tisza
Vezetőedző: Vezetőedző:
Simon Antal Urbányi István
Gólszerző: Franciskovics (47.), Waltner (79.)
Csere: Koplárovics helyett Tóth Z. (78.), Kocsárdi helyett Dovicsovics (80.), Lekics helyett Sebők J. (89.), ill. Sándor Gy. helyett Korcsmár (42.), Tóth B. helyett Kopunovics (56.), Zaleh helyett Kisznyér (83.)
Sárga lap: Tóth B. (12.)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Finoman szólva is puhatolózó játékot hozott a mérkőzés első negyedórája a bajnoki tabella harmadik és negyedik helyén álló két csapat között.

Az enyhe mezőnyfölényben futballozó Zalaegerszeg a 13. percben igen közel került a gólszerzéshez. Ekkor Koplárovics Béla sistergős lökete csattant a keresztlécen.

A vendégek úgy érkeztek Zalaegerszegre, hogy győzelmük esetén feljönnek a harmadik helyre, letaszítva ezzel mostani ellenfelüket a dobogóról. Ehhez képest szinte hihetetlen, de az első veszélyes szituációt alig egy perccel az első félidő végét jelző hármas sípszó előtt alakította ki Urbányi István csapata.

Ekkor sem egy végletekig kidolgozott akció, hanem egy negyven méteres Tisza Tibor-lövés veszélyeztette a hazai kaput. Varga Zoltán azonban a helyén volt, és hárított.

A második félidő elejét megnyomta a hazai csapat, és ez a pár perc lendületes játék a vezetés megszerzéséhez is elegendő volt.

Egy jobb oldali bedobás után Ivica Franciskovics kapáslövését Balajcza Szabolcs háríthatta volna, de miután igen sután ért a labdába, nem tudta megakadályozni a gólt. (1-0)

Urbányi Istvánnak (középen) nem tetszik a játékvezető tevékenysége, a mérkőzés után pedig elismerte, hogy csapatáé sem
Mirkó István
Urbányi Istvánnak (középen) nem tetszik a játékvezető tevékenysége, a mérkőzés után pedig elismerte, hogy csapatáé sem

KEREK SZÁMOK…

Az Újpest együttesében Erős Károly 350. élvonalbeli mérkőzését játszotta, míg Balajcza Szabolcs 75. alkalommal jutott szóhoz a labdarúgó NB I-ben. Ünnepelni ezúttal nem volt okuk.
A találat után a Zalaegerszeg visszahúzódott saját térfelére, és kontrákkal próbált meg operálni. Az Újpest meddő mezőnyfölénybe került, ám igazi gólhelyzetet – akár az egész mérkőzésen – nem tudott kialakítani.

A 79. percben aztán végleg eldőlt a három pont sorsa. Az addig nem túl sokat mutató Waltner Róbert kapott szenzációs kiugratást az első gólt szerző Franciskovicstól, és 12 méterről a rövid sarokba lőtt. (2-0)

A folytatásban a hitehagyott lilák hiába küzdöttek, a hazaiak magabiztos játékkal őrizték kétgólos előnyüket, és megszerezték a szezonbeli tizenkettedik győzelmüket.

A Zalaegerszeg hat pontra közelítette meg az élen álló Debrecen-MTK duót, míg az Újpest egyre távolabb kerül a bronzérem megszerzésétől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik