Tatabánya-diadal légiós vezérlettel

Vágólapra másolva!
2006.12.10. 15:48
Az utolsó félórában emberelőnyben játszó FC Tatabánya simán, 4-0-ra nyert a PMFC-Pécs Plaza Ellen a labdarúgó NB I 17. fordulójában. A hazaiak mindkét félidőben két-két gólt szereztek.
Kouemaha ismét gólt szerzett
Kouemaha ismét gólt szerzett
Kouemaha ismét gólt szerzett
Kouemaha ismét gólt szerzett

LABDARÚGÓ BORSODI LIGA

Helyszín: Tatabánya
Nézőszám:1800
Játékvezető: Sápi Csaba
Asszisztensek: Nagy I. A., Szalai Z.
A KEZDŐCSAPATOK:
TATABÁNYA PÉCS
82 Polekszics 1 Herbert
2 Kerényi 8 Sipos J.
34 Vámosi 74 Dienes
6 Filó 19 Bajúsz
79 Megyesi 20 Szekeres Zs.
14 Rajnay 77 Pest K.
9 Necas 9 Laki
4 Jezdimirovics 18 Lantos
5 Hajdú 15 Tóth Z.
10 Kouemaha 80 Lukács
17 Ndjodo 7 Balaskó
Vezetőedző: Vezetőedző:
Sisa Tibor Keszei Ferenc
Gólszerző(k):Ndjodo (34.), Kouemaha (45+1.), Hajdú (71.), Vámosi (88., 11-esből)
Csere:Balaskó helyett 13 Horváth P. (66.), Tóth helyett 29 Kalmár (66.), Lukács helyett 32 Szatmári (70.), Ndjodo helyett 3 Takács (82.), Necas helyett 16 Mile (87.), Rajnay helyett 21 Gulyás (90.)
Sárga lap:Kerényi (41.), Lantos (45., 62.), Sipos (80.)
Kiállítva:Lantos (62.)

A találkozó előtt a hazaiak a 13., míg a vendégek a 9. helyen álltak, vagyis mindkét együttesnek fontos lett volna a három pont. Főleg a Tatabányának, hiszen Sisa Tibor együttese a jó szezonkezdet után fokozatosan visszaesett, s most már a kieséssel fenyegetett gárdák közé került.

Ennek megfelelően alakult az első félidő, amelyben elsősorban a vendéglátók kameruni légiósai voltak aktívak. Ndjodo és Kouemaha is sokat próbálkozott, s a 34. percben ennek eredménye is lett. Hajdú szögletét Filó bólintotta kapura, ekkor Herbert még mentett, de csak rövid időre, mert Ndjodo ollózása utat talált a kapuba.

Ezután Pest kishíján egyenlített, de távoli bombája végül elkerülte a hálót. A hajrában pedig növelte előnyét a Tatabánya: Megyesi szabadrúgását még védte a pécsi kapus, de a sarokrúgás után Kouemaha a hálóba fejelt, így a Sisa-gárda megnyugtató előnnyel vonult az öltözőbe.

A második játékrész elején a vendégek aktívabban futballoztak, fel akartak zárkózni, de ez nem sikerült. A 62. percben pedig lényegében el is dőlt a találkozó, mert Lantos piros lapot kapott.

Az emberelőnybe került Bányász ugyanis fölénybe került, s ennek gyorsan eredménye lett. A 71. percben Rajnay remekül ívelt a jobb oldalra, s az érkező Hajdú 19 méterről, bal külsővel úgy talált a kapuba, hogy Herbert semmit sem látott az előtte álló védőktől. Ezután a hazaiak rutinosan és biztosan őrizték előnyüket, majd a hajrában újabb „csapás” sújtotta Keszei Ferenc együttesét. Herbert szabálytalansága után Vámosi büntetőből állította be a végeredményt.

A kapu előtt jóval határozottabb Tatabánya fontos három pontot szerzett, így szépen zárta az idei évet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik