Drámai végjáték, zalai győzelem

Vágólapra másolva!
2006.11.25. 17:18
A hosszabbítás 9. (!) percében szerzett góllal tartotta otthon a három pontot a Zalaegerszeg labdarúgócsapata az NB I 15. fordulójában. A rendkívül hosszú ráadást az indokolta, hogy a korábban fejsérülést szenvedett Waltner Róbert, a hazaiak csatára a rendes játékidő vége előtt elvesztette az eszméletét, mentő szállította kórházba.
Ivica Franciskovics (jobbra) győztes gólt szerzett a hosszabbításban
Ivica Franciskovics (jobbra) győztes gólt szerzett a hosszabbításban
Ivica Franciskovics (jobbra) győztes gólt szerzett a hosszabbításban
Ivica Franciskovics (jobbra) győztes gólt szerzett a hosszabbításban

15. FORDULÓ

ZALAEGERSZEG-TATABÁNYA 1-0 (0-0)>


Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Mészáros István
Asszisztensek: Viszokai László, Kovács Zoltán
ZTE TATABÁNYA
1 Varga Z. 82 Polekszics
2 Kocsárdi 2 Kerényi
5 Sebők V. 6 Filó
17 Csóka 34 Vámosi
3 Kádár T. 79 Megyesi
8 Nagy L. 14 Rajnay
22 Ljubojevics 9 Necas
7 Molnár B. 16 Mile
23 Józsi 4 Jezdimirovics
20 Ferenczi 5 Hajdu
9 Waltner 17 Ndjodo
Vezetőedző: Vezetőedző:
Simon Antal Sisa Tibor
Gólszerző: Franciskovics (90+9.)
Csere: Kádár h. Sebők J. (46.), Nagy L. h. Simonfalvi (79.), Ljubojevics h. Franciskovics (85.), Mile h. Bakracs (85.)
Sárga lap: Sebők V. (7.), Necas (16.), Mile (60.)

A hazaiaknál Ljubojevics került a csapatba honfitársa, Franciskovics helyett, míg a vendégeknél a középpályára jelölt Vámosi visszakerült Bakracs helyére a védelembe, a támadósorban pedig egyedül Ndjodo kapott helyet.

Józsi két szabadrúgásával indult a mérkőzés, de egyik sem okozott különösebb veszélyt Polekszics kapujára. A fiatal Kádár 16 perc elteltével már nagy helyzetbe került, de Józsi szöglete után a kapu mellé fejelt.

Waltner két-három napig kórházban

Waltner Róbertet, a hazaiak csatárát mentővel szállították kórházba, miután a 86. percben ütközött a vendégek kapusával, majd pár méter megtételét követően összeesett. A klinikán a CT-vizsgálat megerősítette a csapatorvosok véleményét, mely szerint a játékos agyrázkódást szenvedett. Waltnert várhatóan két-három napig a kórházban ápolják.
(MTI)
Józsinak nagy volt a lövőkedve az egész félidőben, ám próbálkozásai nem jelentettek túl nagy nehézséget a vendégek kapusának.

Sisa Tibor együttese a félidő lefújása előtt nagy lehetőséget szalasztott el, amikor egy bal oldali beadás után a jobbról befelé kanyarodó Rajnay ballal a lécre lőtt.

A szünetben Simon Antal érezte úgy, hogy váltania kell, Kádár helyére egy támadót – Sebők Józsefet – küldött be.

A második játékrészben sokáig nem alakult ki komolyabb gólszerzési lehetőség, a 77. percben azonban meccslabdát hibázott a ZTE, amikor Józsi beadását Nagy Lajos hat méterről a kapu mellé helyezte.

Waltner Róbertet mentő vitte el a mérkőzés végén
Waltner Róbertet mentő vitte el a mérkőzés végén

A rendes játékidő vége előtt a korábban fejsérülést szenvedő Waltner összeesett a tizenhatosnál, hosszú ideig ápolni kellett. Az agyrázkódást szenvedő csatárt mentő vitte kórházba.

Az ápolás miatt jókora hosszabbítással lehetett számolni, és ez a ráadás még tartogatott örömet és drámát – attól függ, melyik oldalról nézzük. A hosszabbítás 9. (!) percében egy előreívelt labdát a már elöl tartózkodó Sebők Vilmos megcsúsztatott, Ferenczi átvette a labdát, majd keresztbe lőtt a kapu előtt. A hosszú oldalon Franciskovics eszmélt a leggyorsabban, és becsúszva a hálóba kotorta a labdát. Egy perc múlva vége lett a találkozónak, a zalaiak otthon tartották ezt a rendkívül nehezen megszerzett három pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik