Supka Attila: Szerdán, a Manchester ellen javítunk!

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, KUN ZOLTÁNA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.08.20. 23:36
Címkék
Iszonyatosan erős a Debrecen: a közvélekedés szerint a Loki harcol majd a bajnoki címért, a másik 15 klub a bennmaradásért, és közben Supka Attilának van lehetősége a játékosok csereberéjére. Nagy meglepetésre például a horvátok elleni hazai meccs egyik hőse, Szatmári Csaba ezúttal, az MTK ellen a kispadra sem fért oda, gyaníthatóan ő majd a Manchester ellen villoghat, és csak cserének volt jelölve Halmosi Péter is. Halmosi Péter mellett pedig Kerekes Zsombor is a padon ült, ő a debreceni búcsúmeccsére készült, hiszen - mint a kishíreink között olvashatják - szeptembertől Hollandiában, a Willem II csapatánál folytatja.

A Debrecen ráadásul tegnap ott folytatta, ahol Splitben abbahagyta (az angliai kisiklást most ne forszírozzuk, Manchester minden tekintetben más világ), azaz húsz perc alatt megannyi veszélyes helyzetet dolgozott ki, és bár egy kapufával Kanta József is jelezte az MTK támadókedvét, némi szerencsével Igor Bogdanovics a hazaiaknak szerzett vezetést.

Pörgött a meccs, pörögtek a játékosok is, és a nézők nagy bánatára Kassai Viktor játékvezető esetenként szemet hunyt a kemény belépők fölött - és itt nem a most debütáló beléptetőrendszer mágneskártyás szezonbérleteire gondoltunk… És bár a félidő második fele kicsit már visszafogottabb játékot hozott, azért a debreceni és fővárosi labdarúgóknak egyaránt járt a taps, hiszen összesen 13 alkalommal lőttek, vagy fejeltek kapura, helyzeteket hárompercenként láthattunk - ezek után mondja valaki, hogy nem volt jó a meccs…

Elszánt MTK-játékosok figyelték, hogyan szelídíti meg a labdát a Loki csapatkapitánya, Sándor Tamás (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Elszánt MTK-játékosok figyelték, hogyan szelídíti meg a labdát a Loki csapatkapitánya, Sándor Tamás (Fotó: Czeglédi Zsolt)
Elszánt MTK-játékosok figyelték, hogyan szelídíti meg a labdát a Loki csapatkapitánya, Sándor Tamás (Fotó: Czeglédi Zsolt)

Bár a második félidőre Kerekes Zsombort is csatasorba állította a debreceni edző, sokáig nem tudott újabb gólhelyzetet összehozni a hazai együttes. Sőt, Kanta József Csernyánszki Norbert közreműködésével 25 méterről nagy gólt rúgott, így meglepetésre egyenlített az MTK… A debreceni szurkolók nagy örömére a váratlan gólra jött a várt gól, ugyanis egy szöglet után Sándor Tamás ismét a Lokit juttatta előnyhöz.

BL-jegyek, Loki-székek

A Debrecen vezetôi mindent megtesznek azért, hogy szurkolóikat megfelelôen kiszolgálják a Manchester United elleni BL-selejtezô-visszavágón. A klub saját költségén 14 ezer mûanyag széket szerel fel a Puskás Ferenc Stadionban, baráti áron (4000, 6500 és 8500 forintért) kínálja a jegyeket, amelyek a Quaestor- és 52 Ibusz-irodában s természetesen a Puskás-stadion pénztárainál is kaphatók.
De… Az MTK is bizonyította, hogy remekül összerakott csapat, többször is egyenlíthetett volna (egy alkalommal például négy vendégjátékos jelezte feldúlt ábrázattal Kassai Viktornak, hogy az egyik debreceni védő kézzel ért a labdához, ám a tizenegyes elmaradt - igaz, a bíró ezen a mérkőzésen finoman szólva nem mindig találta el, melyik csapat javára kell ítélkeznie…).

Egy nagy debreceni védelmi hiba, a lestaktika teljes csődje mégis meghozta a második fővárosi gólt, és az utolsó percekben már hiába rohamozott a Loki, nem tudta harmadjára is magához ragadni a vezetést, sőt, még az MTK-nak volt egy óriási ziccere…

Habár ez aligha vigasztalhatja a debreceni szurkolókat, ám mégis igaz: jó meccsen vesztett két pontot kedvenc csapatuk - ez volt egyébként az első olyan mérkőzés, amelyet Supka Attila irányítása alatt hazai pályán nem tudott megnyerni a Debrecen. A semleges nézők mindenesetre jól szórakoztak. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik