Békéscsaba: egy lépés előre

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2004.06.02. 21:58
Címkék
SÁRGA LAP
Tóth Gy. (Burzi felrúgásáért) a 69. percben

SZÖGLETARÁNY: 4:3 (2:1)

47. perc: Vincze jobb oldali beadására Udvari érkezett jókor, a csabai védő magasra emelkedve hat méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát. 0–1

Amíg az első- és másodosztályú labdarúgók zöme már régen a szabadságát tölti (jobb esetben valamelyik tengerparton süttetik a hasukat), addig a Békéscsaba és REAC játékosainak a fejében még fel sem merülhetett a megérdemelt pihenés gondolata. A két csapat számára még csak most kezdődött a neheze, a bajnokság újabb átszervezésének köszönhetően ugyanis az Arany Ászok Liga 11. helyén végzett Előre FC az NB I B 6. helyezett együttese, a REAC elleni pótvizsga árán biztosíthatja újra első osztályú tagságát – igaz, az osztályozós mérkőzések mindig magukban hordozzák a bizonytalanságot. Két öszszecsapáson tudniillik minden megtörténhet. Egy biztos, Békéscsabán és Rákospalotán is nagy lenne a csalódottság, amennyiben a következő szezonban nem a Ferencvárost, hanem például a Bodajk együttesét fogadhatnák. Ennek ellenére sokakban felmerült, hogy a REAC csak az osztályozós hely eléréséért küzdött, valójában nem célja az első osztályban való indulás…

Csak a labdát figyeljék! Habár a gól gazdája, Udvari Szabolcs a képen nem látható, ettôl a pillanat még értékes: vezetést szereztek a vendégek (Fotó: Németh Ferenc)
Csak a labdát figyeljék! Habár a gól gazdája, Udvari Szabolcs a képen nem látható, ettôl a pillanat még értékes: vezetést szereztek a vendégek (Fotó: Németh Ferenc)
Csak a labdát figyeljék! Habár a gól gazdája, Udvari Szabolcs a képen nem látható, ettôl a pillanat még értékes: vezetést szereztek a vendégek (Fotó: Németh Ferenc)
Persze Rákospalotán cáfolják ezt a pletykát. A Kutasi Róbert által menedzselt csapat mindent megtesz azért, hogy jövőre a legjobbak között szerepelhessen. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a budapesti egyesületnél nemrégiben adták át a villanyvilágítással ellátott edzőpályát, valamint hogy a kerület önkormányzata ígéretet tett arra, hogy hamarosan a "centerpálya" köré is felállítják a négy villanypóznát (ha már itt tartunk, Békéscsabán is néhány hónapja adták át a hőn áhított villanyvilágítást). Na, nem ezért, de a csabaiak fejében meg sem fordult a gondolat, hogy esetleg jövőre Pápára kelljen utazniuk. Pedig nincs könnyű helyzetben az Előre FC vezetősége, a hónap végén a legtöbb játékosnak lejár a szerződése, és a hírek szerint közülük jó néhányan távoznak is.
A nagy tét miatt óvatosan kezdtek a csapatok, a mezőnyben zajlott a játék, mígnem Pomper Tibor akkora gyertyát rúgott, hogy talán a villanyvilágításra sem lesz ezek után szükség…

A második félidő elején aztán rákapcsolt az Előre. Udvari Szabolcs gólja után Vincze Zoltán rúgott kapufát, ezzel jelezve, hogy az Előre már a mostani mérkőzésen szeretné dűlőre vinni a dolgot. Közben az eső is szakadni kezdett, és talán a játék is élénkebb lett valamivel – a REAC megpróbált mindent az egyenlítés érdekében, ám ez kevés volt, és a szombati visszavágót a Békéscsaba várhatja kedvezőbb pozícióból.

Jó: Kőhalmi, Burzi, ill. Udvari, Vincze, Valentényi

Mestermérleg
Bognár György:
– Azt gondolom, a döntetlen reálisabb lett volna. No, de nincs miért keseregni, hiszen hátravan még a visszavágó.
Németh Zoltán: – Az eredménnyel elégedett vagyok, nálunk van az előny, és ezzel élnünk is kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik