Kritikán aluli teljesítmények

HORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERTHORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.05.08. 22:31
Címkék
"Amióta feljutott a csapat az élvonalba, ilyen kevesen még nem voltak, a játékosok jóformán egyenként köszönthetnek bennünket"  mondta egy pécsi néző a Győr elleni meccs előtt, miközben szétnézett a stadionban.

Ahol korábban rendre több ezer drukker zsúfolódott a lelátón, most alig lézengtek pár százan, az egyébként remek hangulatot teremtő "kemény mag" ezúttal jó, ha tizenöt drukkerből állt. Tizenöt csendes drukkerből… Képzelhetik, milyen volt a találkozó hangulata!
Megszakadni egyik gárda sem akart, ami a közegen túl azzal is magyarázható, hogy a Pécs számára ez a bajnokság már csak arról szól, hogy képes-e megtartani hetedik helyét, a Győrnek meg arról, nehogy pótvizsgára kényszerüljön. Utóbbinak a meccs előtt négy pont volt az előnye a 11. helyen álló Békéscsabával szemben, úgyhogy csodát (értsd: közönségszórakoztató játékot…) aligha lehetett várni.

Koltai Tamás (jobbra) próbálkozott ugyan, de a többi pályára lépô labdarúgóval együtt pocsék napot fogott ki, ráadásul csapata, a PMFC a szurkolókon kívül a három pontot is elveszítette hazai pályán (Fotó: Laufer László)
Koltai Tamás (jobbra) próbálkozott ugyan, de a többi pályára lépô labdarúgóval együtt pocsék napot fogott ki, ráadásul csapata, a PMFC a szurkolókon kívül a három pontot is elveszítette hazai pályán (Fotó: Laufer László)
Koltai Tamás (jobbra) próbálkozott ugyan, de a többi pályára lépô labdarúgóval együtt pocsék napot fogott ki, ráadásul csapata, a PMFC a szurkolókon kívül a három pontot is elveszítette hazai pályán (Fotó: Laufer László)
Jóllehet, a hazaiaknál ismét a kezdőben kapott helyet a Pécs egyik legkreatívabb játékosa, a kéztöréséből felépülő Pest Krisztián. A győriek produkcióján érződött, hogy ők elkocognak itt, gyakorlásnak tökéletesen megteszi az alsóházi kötelezettség, nekik elég lesz május 18-án, a klub alapításának századik évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő Bayern München elleni mérkőzésen rohangálni.
Igazság szerint az lenne a sajtómunkás feladata, hogy ezeken a hasábokon beszámoljon az eseményekről, ám egyrészt a semmiről beszélni (írni) lehet, de minek, másrészt meg sokkal árulkodóbbak a mérkőzés alatt felhangzott alábbi nézőtéri megnyilvánulások: "Öregasszonyok!, Munkakerülők!" Az első igazán említésre méltó eseménysorra egyébként bő félórát kellett várni, ekkor Pest Krisztián ügyesen szelídítette meg a labdát, aztán jól játszotta meg Koltait, aki egy csel után egészségesen lőtt. Taps a lelátón. Az első félidőről ennyit.
A második féidőből eltelt negyedóra és akkor olyat látott az ember, amilyet még magyar pályán is nagy ritkán. Történt, hogy Szekeres Zsolt sípcsontvédőjével akart levenni egy labdát, a cirkuszi mutatványba illő jelenet azonban fölöttébb rosszul sült el, Darko Peric köszönte és gólt szerzett. Voltaképpen az első kapura lövéséből vezetéshez jutott a Győr. Nagy Tamás, a helyiek vezetőedzője pedig nem sokkal előbb kettős cserével igyekezett felrázni csapatát, ám védőjének szerencsétlen megmozdulása keresztülhúzta számításait. A folytatásban sem javult egyik fél játéka sem, emiatt (a csepegni kezdő eső miatt aligha) voltak néhányan, akik elindultak haza. A későbbiekben a pécsi drukkerek mintha színházban érezték volna magukat, tudniillik egy pisszenést nem lehetett hallani részükről, így viszont szórakoztatóvá lett a meccs. Na nem mintha a produktum változott volna, sokkal inkább azért, mert érdekes volt hallgatni, miként kommunikálnak egymással a játékosok. Ehelyütt inkább nem idéznénk, de hogy a beszélgetések "érdekesek" voltak, az biztos…
Ha másért nem is, ezért érdemes volt kimenni a meccsre. A történeti hűség kedvéért jegyezzük meg, nem sokkal a lefújás előtt a Győr megszerezte második gólját is. ---- 15. perc: Az első, némi túlzásal komolyabbnak nevezhető kapura lövést negyedóra játék után jegyezhettük le: Horváth Róbert húsz méterről méterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
19. perc: Peric futott el a jobb szélen, lapos beadását követően Herbert kivetődve elcsípte a labdát Priskin elől.
33. perc: Pest Krisztián fordult le védőjéről, a balösszekötő helyén felbukkanó Koltai elé tálalt, a csatár egy csel után jobbal, 16 méterről elcsavarta a labdát a bal felső sarok mellett.
54. perc: Berdó indította Koltait a jobb szélen, aki befelé kanyarodva, 12 méterről jobbal a rövid sarokra lőtt, Sebők Zsolt előrevetődve mentett.
60. perc: Egy előrelőtt labdát Szekeres elvétett, ahelyett hogy elrúgta volna azt, tétovázott, így Peric szabadon futhatott Herbert kapuja felé, és az akció végén hét méterről, jobbal pattogósan a kapu bal oldalába helyezett.
0–1
71. perc: Márton kanyarított be balról, az előrevetődő Sebőkről Koltai elé került a labda, ő az ötösről estében lőtt, a győri kapusban azonban elakadt a lövés.
83. perc: Vlajics 17 méteres bal lábas bombáját követően Herbert tolta szögletre a labdát.
84. perc: Peric bal oldali szöglete után a labda átszállt a teljes hazai védelmen, a túlsó oldalon egyedül maradt Horváth Róbert, aki négy méterről jobb belsővel laposan az üres kapuba passzolt.
0–2
90. perc: Németh Norbert szöktette Pericet, akinek hétméteres, jobb lábas lapos, erős lövését követően Herbert megfogta a labdát.
91. perc: Berdó szépíthetett volna, azonban hat méterről, éles szögből jobbal fölé vágta a labdát. ---- Amit lelkiismeretes munkával felépítettünk, azt jellemtelen emberek képesek lerombolni. Sem magamat, sem játékosaimat felmenteni nem tudom.
Nagy Tamás a Pécsi MFC vezetőedzője

Egész meccsen taktikusan futballoztunk, kontratámadásra rendezkedtünk be. Főleg a második félidei játékunkkal kerekedtünk felül a masszív pécsi csapaton.
Reszeli Soós István a Győri ETO szakmai igazgatója ---- Kordé Emese fitnesz-világbajnoknő akárhányszor a PMFC meccsére látogatott, a csapat mindig győzött, ám ezúttal nem hozott szerencsét Nagy Tamáséknak, mindazonáltal a kilencven perc során végigdrukkolta a mérkőzést.

Az ősszel még nagy örömet okozott Pécsett, hogy végre elkészült a stadion világítórendszere. Ám a kandelábereket a szükséges építési engedélyek beszerzése nélkül húzták fel, emiatt a klubot 5.2 millió forintra bírságolták…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik