Pécsi öröm: végre győzelem!

HORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERTHORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.04.21. 22:10
Címkék
Az alsóház "első" helyezettjéhez (Pécs) a bajnokság sereghajtója (Haladás) látogatott szerda este, és ez a párosítás nem ígért fergeteges meccset.
A Pécs azonban győzni akart, és vezetést is szerezhetett volna, azonban a rutinos Márton Gábor rutintalanul a kapus kezébe emelte a labdát. Aztán sokáig az égvilágon semmi sem történt.

Persze, persze sok a sérült – a két csapatból csaknem tucatnyian hiányoztak –, ám a vendégektől akkor sem várhatunk csodát, ha mindenki egészséges. A Haladás ez ideig mindössze 18 pontot gyűjtött, de ami még ennél is siralmasabb, hogy 12 gólt szerzett 24 meccsen… A megváltónak Szombathelyre hazacsábított, az elmúlt évtized legjobb magyar labdarúgójának tartott Illés Béla játékát elnézve nem is lehet ezen csodálkozni – illetve a középpályás által produkáltakat játéknak csak erős jóindulattal lehetett nevezni, mert egy félidőn keresztül nyugdíjas tempóban kocogott a pálya közepén, miközben sóvárogva várta, hátha végre labdát kap.

Bár itt a bal lábával ér a labdához Koltai Tamás (középen), a feje biztosította be a tavaszi elsô hazai gyôzelmet (Fotó: Laufer László)
Bár itt a bal lábával ér a labdához Koltai Tamás (középen), a feje biztosította be a tavaszi elsô hazai gyôzelmet (Fotó: Laufer László)
Bár itt a bal lábával ér a labdához Koltai Tamás (középen), a feje biztosította be a tavaszi elsô hazai gyôzelmet (Fotó: Laufer László)
A már-már kilátástalannak tetsző futballozgatás közepette a góllövés a Pécsnek sikerült, ám ettől még nem lett jobb a meccs.
A félidő színvonalát jól jellemzi az, amikor a szünet előtt egy perccel Tóth Bálint, a vendégek szakmai igazgatója kisétált az oldalvonal mellé, és legyintett egyet, mielőtt hátat fordított volna a pályának…
A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első befejeződött: különösebben nagy futballt nem láthatott a közönség, úgyhogy unalmasan teltek a percek. Különbséget csupán az jelentett, hogy Illés Béla megunta a tétlenséget, és nem ritkán egészen a védővonalig visszament labdáért, így a Haladás valamelyest többet birtokolta a labdát, ám a pécsieknek még így sem okozott különösebb nehézséget őrizni az eredményt. Ráadásul Mico Vranjes szabadrúgása után megduplázta előnyét a piros-fekete együttes, és ezzel voltaképpen eldöntötte a három pont sorsát.
Nagy Tamás pedig megnyugodhatott – a Pécs megszerezte idei első győzelmét.

Szavazás

Ki nyeri a magyar bajnokságot?



Szavazás

Ki játszik osztályozót?

---- 6. perc: Márton kapott jó labdát a jobbszélen. Középen egyedül futott Kerekes, de a középpályás a csatár szöktetése helyett inkább jobbal, a tizenhatos vonalánál a vendégek kapusán akart átemelni, az ívelést követően azonban Tóth Iván lehúzta a labdát.
25. perc: Szabó Zoltán 25 méteres, jobb belsővel meglőtt szabadrúgása után a labda méterekkel suhant el a jobb kapufa mellett.
29. perc: Kerekes visszagurítását követően Berdó húsz méterről, jobbal másfél méterrel vágta a kapu mellé labdát.
33. perc: Pavicsevics indítására Koltai középen meglódult. Balaci már a tizenhatoson belül hátulról ráncigálta, a pécsi csatár elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-esből Márton jobb belsővel úgy lőtte a jobb alsó sarokba a labdát, hogy Tóth Iván kezét is érintette.
1–0
47. perc: Végre egy lövés! Sipos 20 méterről, erőből zúdított a kapura a labdát, amely elzúgott a léc felett.
71. perc: Jobbról Vranjes kanyarított be a kapu elé bal lábbal szabadrúgásból, és Koltai a kapufához közel helyezkedve, három méterről, magasra felugorva a jobb alsó sarokba fejelte a labdát.
2–0 ---- Nagy Tamás, a Pécsi MFC vezetőedzője:
"Régóta vártunk már erre a győzelemre. Lelkiismeretes munkát végzett a csapat. Időnként jól játszottunk, ám a helyzetkihasználásunkon még javítani kell."

Tóth Bálint, a Lombard FC szakmai igazgatója:
"Egy ajándékba kapott tizenegyes és egy szabadrúgás eldöntötte a három pont sorsát a hazai együttes javára. Mindazonáltal megérdemelten győzött a Pécs."

Fény és árnyék

Habár nagyon kevesen látogattak ki az új-mecsekaljai stadionba, a lelátón több fiatal hölgy is szurkolt, ami mindenképpen említésre méltó, főleg annak tudatában, hogy ők legalább végig rendkívül sportszerűen buzdították csapatukat.

Illés Béla, a Haladás legnevesebb játékosa a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, meggyőződése, hogy csapata elkerüli az osztályozót. Ezzel szemben a Haladás részéről az első félidőben mindössze egy kapura lövést jegyezhettünk fel – és ez a mai magyar bajnokságban is kevés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik