NB I B: Nyíregyháza-Diósgyőr 3-2

A mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBORA mérkőzésről tudósított: BODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2004.04.07. 20:55
Címkék
SÁRGA LAP
Horváth T. (Popanba rúgott bele) a 44., Dudás (Ignácz lerántásáért) a 83., Győri (belerúgott Szögedibe) a 87., Nagy Z. (reklamálásért) a 89. percben
SZÖGLETARÁNY:
6:4 (2:2)

7. perc: Crnomarkovics előre passzolt labdáját Győri a tizenhatos vonalánál blokkolta, lábáról Popan elé került a labda, aki tíz méterről, a jobb alsó sarokba lőtt. 1–0
16. perc: Hegedűs szerezte meg az ide-oda pattogó labdát, majd 22 méterről hatalmas gólt rúgott a bal felső sarokba. 2–0
18. perc: Szögedi bal oldali beadását a berobbanó Horváth T. öt méterről a jobb alsó sarokba fejelte. 2–1
66. perc: Turóczi ívelt szabadrúgásból a tizenhatoson belülre, Győri pedig tíz méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát. 3–1
88. perc: Kenesei jobb oldali beadása után Horváth T. hat méterről a bal alsó sarokba bólintott. 3–2

Mozgalmasan indult a minden szempontból (csapatok rivalizálása, táblázaton elfoglalt helyezés) rangadónak tekinthető mérkőzés, és a nyíregyháziak a tőlük hazai pályán szokatlan módon korán vezetéshez jutottak. Grigore Popan találata még inkább a kapitálisat hibázó Dragan Crnomarkovics "érdeme", Hegedűs Tibor gólja viszont egészen káprázatosra sikeredett: a középpályás lövését ajánljuk a parádés gólokra vadászó televíziós társaságok figyelmébe. A piros-kékek nem sokáig örömködhettek, mert szinte a középkezdés után az előrehúzódó Horváth Tibor megfelezte a miskolciak hátrányát.

Lakatos István (középen) a hazai csapat egyik legjobbja volt – igaz, a Diósgyôr ellen mindenki jól játszott (Fotó: Farkas József)
Lakatos István (középen) a hazai csapat egyik legjobbja volt – igaz, a Diósgyôr ellen mindenki jól játszott (Fotó: Farkas József)
Lakatos István (középen) a hazai csapat egyik legjobbja volt – igaz, a Diósgyôr ellen mindenki jól játszott (Fotó: Farkas József)
A félidő felénél jártunk, amikor Kenesei Zoltán igazán közel járt az egyenlítéshez, de 18 méteres szabadrúgása a lécre hullott. Sokat bizonytalankodott a házigazda védelme is, a Diósgyőr játékát pedig a jól futballozó Kenesei Zoltán szabta fazonra. A harmadik hazai gól megnyugtatta a nyíregyháziakat, bár a diósgyőriek javára el kell mondani, hogy egyetlen percre sem adták fel a küzdelmet. Sok kidolgozott helyzetük ellenére erejükből csak szépítésre futotta, így a Spartacus megszerezte első hazai tavaszi győzelmét, amivel lépéselőnybe került riválisával szemben.

Mestermérleg
Herédi Attila:
– Nagyon küzdelmes mérkőzésen, helyenként jó játékkal, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Ôze Tibor: – Ilyen gólokat az előkészítő csoportban sem szabad kapni, ennek egyenes következménye, hogy idegenben két szerzett találattal sem tudtunk pontot szerezni.


Az NSO ajánlja:

Az NB I B állása
NB I B: fordulóról fordulóra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik