Mindenki fújja a Fradi-indulót

VAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERTVAJDA GYÖRGY, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2004.03.05. 22:56
Címkék
Pintér Attila visszatér Sopronba! Persze  mint minden focirajongó tudja  immár a Ferencváros vezetőedzőjeként. A zöld-fehérek korábbi 20-szoros válogatott kőkemény védője az ősszel még a Matávot irányította a kispadról (sikerrel), de a télen érkező csábításnak nem tudott ellenállni: az Üllői úton, a legnépszerűbb magyar klubnál váltotta Garami Józsefet. Pintér Attila személye  főleg úgy, hogy a Ferencvárosnál dolgozik  érdekes, a helyzete pedig pikáns e pillanattól kezdve, hogy éppen Sopronban debütál vasárnap 11.30 órakor, az RTL Klub által közvetítendő bajnoki meccsen a Fradi kispadján.
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Pintér példát mutat (fotó: M. Németh Péter)
Új év, új edző, új remények! A zöld-fehéreknél nagyot fordult a világ a téli pihenő alatt: kivonult az Üllői útról a Várszegi Gábor vezette tulajdonosi kör, majd Garami József helyét Pintér Attila vette át a kispadon. Ezzel megkezdődött Furulyás János klubelnök azon kezdeményezése, miszerint folyamatosan térjenek vissza az egyesülethez a Fradi-érzelműek, s természetesen azt várja mindenki, hogy ismét egymásra talál a csapat és szurkolótábora. A múlt pénteki szurkolói ankéton is rendszeresen felvetődött az összefogás jelentősége, és erre egy példa: a Ferencvárosi Művelődési Központban még a tört magyarsággal megszólaló légiós, Marek Penksa is azt hangoztatta, hogy benne ugyancsak Fradi-szív dobog, a vére pedig immár zöld-fehér, amiből le is vonhatták a jelenlévők a lényeget – a Ferencvárosnál az elhivatottsággal nem lesz gond a tavasszal.
Igaz, nem volt gond már januárban sem, hiszen Lipcsei Péterék egy kivételével valamennyi edzőmeccsük után győztesen ballaghattak le a pályáról, és veretlenül estek ki az Arany Ászok Terembajnokság küzdelmeiből is. És akkor még nem szóltunk Tököli Attiláról, aki mindinkább visszanyeri régi formáját, néha már-már gólkirályi formában futballozott, azaz egymásutánban rúgta a gólokat.
Pintér Attila vezetőedzővel a január 5-én megkezdett munkáról, annak nehézségeiről, valamint a csapat előtt álló bajnoki folytatásról beszélgettünk.

– Egy-egy felkészülési időszak talán legfontosabb kérdése az, hogy vajon sikerült-e elvégezni azt a munkát, amit a vezetőedző eltervezett.
– Sokat dolgoztunk, de van még munkánk annak érdekében, hogy a kitűzött célokat teljesíteni tudjuk – válaszolta Pintér Attila. – Mindössze vírusos fertőzés sújtott minket, de minden olyan játékossal egyéni edzésterv alapján foglalkoztunk és foglalkozunk, aki betegség miatt edzést mulasztott. Lassacskán már ők is kezdik behozni a lemaradásukat. Egyetlen komolyabb gondunk volt csak, mégpedig válogatott védőnk, Gyepes Gábor újbóli sérülése. Azok után, hogy tavaly februárban keresztszalag-szakadást szenvedett, az idén egy edzőmérkőzésen eltört a kulcscsontja, emiatt ismét heteket kénytelen kihagyni. Mindenesetre szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezúttal nem kellett megműteni.
– A télen milyen gondokkal kellett szembenéznie? Segítünk: technikai, tárgyi, személyi, és esetlegesen morális témákra lennénk kíváncsiak, annak apropóján, hogy a télen komoly változások voltak a klubnál…
– Ne is folytassák… Alapvetően nem szeretek a problémákról beszélni, mert az mindig előzetes vagy utólagos magyarázkodásnak tűnhet. Ha vannak is gondok, azokkal együtt kell élni, és meg kell próbálni a gondok kizárása mellett végezni a munkát. Nem sírni kell, ha rosszak a körülmények, hanem megpróbálni javítani rajtuk. És akkor már nincs más feladatunk, mint dolgozni, keményen.

2/4. rész: Biztatást ad Tököli Attilának
3/4. rész: A jósolgatást inkább kihagyja
4/4. rész: Most ünnep lesz futballozni
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik