Előzésre készül az Egerszeg

B. G., K. K.B. G., K. K.
Vágólapra másolva!
2003.11.13. 21:12
Címkék
A bajnokságban gyengén kezdő, de Mihalecz István vezetőedző érkezte után egyre inkább magára találó ZTE az elmúlt fordulókban tetszetős futballt játszó Újpestet fogadja. A két csapat legutóbbi összecsapásán a lila-fehérek hazai pályán Kovács Zoltán két góljával legyőzték a Zalaegerszeget, de mivel a ZTE el akar kerülni a kiesést jelentő utolsó előtti helyről, hazai környezetben a három pont megszerzése a célja.
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszegnek nagy szüksége lesz Balog Csaba (középen) lendületes játékára (Fotó: Meggyesi Bálint)
A Zalaegerszeg az elmúlt öt fordulóban tíz pontot szerzett, ezeknek a pontoknak köszönhetően elmozdult a tabella utolsó helyéről, és helyet cserélt a Békéscsabával. Balog Csaba is megbízhatóan játszik mostanában, és a védő különösen várja már az Újpest elleni találkozót, mert szerinte a lila-fehérek elleni, második fordulóban elszenvedett vereség után kezdődött meg a ZTE rossz sorozata.
"Rossz emlékek fűződnek számunkra az újpesti meccshez, azzal a mérkőzéssel kezdődött meg a vesszőfutásunk – mondta Balog Csaba. – Azonban az edzőváltást követően kezdünk kikerülni a gödörből, és ez a játékunkban is megmutatkozik. Az MTK ellen ugyan becsúszott egy vereség, de azt gondolom, nekünk egyelőre nem az élcsapatokat kell legyőzni. Az Újpest ellen viszont mindenképp győzelemre játszunk, hiszen hazai pályán minden lehetséges pontot meg kell szereznünk, ha be akarjuk érni az előttünk álló együtteseket. A vetélytársaink is gyűjtögetik a pontokat, a Haladás remek eredményt ért el a Debrecen ellen, és próbál elszakadni tőlünk.”
Ha a Zalaegerszeg legyőzi szombaton az Újpestet, és a Haladás nem szerez pontot a Balaton FC ellen, akkor a ZTE megelőzi a szombathelyi gárdát, és először a bajnokság folyamán, elkerül a kieső helyekről.
"Nehéz mérkőzés lesz, az biztos – folytatta a futballista. – Az Újpest erős csapat, sokkal jobb annál, mint amit az eredményei mutatnak. Kiszámíthatatlan, milyen napot fognak ki Kovács Zoliék, mintha két arcuk lenne – de remélem, Zalaegerszegre a roszszabbikat hozzák, és mi hagyhatjuk el boldogabban a pályát.”
Az Újpest-szurkolók már hetek, sőt hónapok óta Rajczi Pétert követelték a csapatba, ám Mezey György szakmai igazgató sokáig néhány perces lehetőségnél nem adott többet a csatárnak. Mezey, persze érti a dolgát, és korábban többször is hangoztatta: Rajczinak néhány hónap kell ahhoz, hogy felvegye az első osztály ritmusát. S lám, a legutóbbi fordulóban a korábban a Kaposvár színeiben az NB I B-ben gólkirályi címig jutó játékos meg is szerezte első élvonalbeli találatát.
"Nem tettem semmi különöset, csupán azt, ami egy támadó dolga – mondta az utánpótlás-válogatott játékos. – Örültem ennek a találatnak, ugyanakkor bánt, hogy végül mégsem szereztük meg a győzelmet. Zalaegerszegen ki-ki meccset játszunk majd a hazaiakkal, hiszen mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra.”
Rajczi Péternek friss emlékei vannak még a másodosztályú bajnokságról, de mint fogalmazott, egetverő különbség nincs a két osztály között.
"Természetesen az ellenfelek képzettebbek, a játék lényegesen gyorsabb, no és hamarabb kell döntést hozni az adott szituá-cióban, ennek ellenére itt is csak azt kell tennem, amit korábban – folytatta. – Ha helyzetbe kerülök, igyekszem eredményes lenni. Bár valóban gólkirályként jöttem a Megyeri útra, Újpesten mindez semmit sem ér, ha nem játszom jól. Szerencsére a társaim és a szurkolók is elfogadtak, ezért a nehézségek ellenére remekül érzem magam a Megyeri úton.”
Na igen, a nehézségek… Újpesten – immár nem titok – vége a dőzsölésnek, a kassza kiürült, s a labdarúgó-kft. léte is veszélybe került. Rajczi Péternek azonban minderről sajátos véleménye van.
"Már hozzászoktam az ilyesmihez – mondta a támadó. – Kaposvárott tudniillik hasonló gondokkal küzdöttünk. Szomorú és sajnálatos ez az egész, de nekem és csapattársaimnak most fontosabb feladatunk van annál, mintsem kizárólag a pénztárcánkra gondoljunk. A vezetők ígéretet tettek arra, hogy mindenki megkapja a járandóságát, és mi ezt tudomásul vettük. A szezon végéig csakis a futballra és az Újpest minél jobb szereplésére koncentrálunk. Hogy mi lesz azután? Majd kiderül, de én bízom abban, hogy talpra áll a kft…”

Pécsi MFC–MTK Hungária
Szombat, 16.00. V: Makai J.
PÉCS. A jövő héten két szlovák labdarúgó – egy csatár és egy középpályás – érkezik próbajátékra.
MTK. A szakmai stáb, valamint a keretbe kerülő labdarúgók szombaton az Intercity me-netrendszerű járatával érkeznek meg az össze-csapásra.

Ferencváros–Békéscsabai Előre FC
Szombat, 16.00. V: Fábián M.
FERENCVÁROS. Az ATV-hez hasonlóan a Hálózat Tv-n is lesz Fradi-sáv, minden héten vasárnap reggel fél tízkor érdemes odakap-csolni.
BÉKÉSCSABA. A legtöbb játékos készen áll a Fradi ellen, a sérültek többsége ugyanis felépült, s a múlt heti győzelem óta a hangulat is jó.

Zalaegerszegi TE–Újpest FC
Szombat, 16.00. V: Bede F.
ZTE. Elkészült az újjávarázsolt ZTE-stadion eredményjelzője. A következő hazai mérkőzésen már használhatják is a modern berendezést.
ÚJPEST. Péntek éjszaka Hévízen alszik a csapat, s másnap a győzelem reményében indulnak tovább Zalaegerszegre.

Lombard FC Haladás–Balaton FC
Szombat, 16.00. V: Arany T.
LOMBARD. A klubvezetés a Vodafone-nal kötött tavalyi szerződés újratárgyalása ügyében a partnercég képviselőivel beszélgetett.
BALATON. Sallai Tibor helyettesíti Szombathelyen Virág Bélát – így döntött a csütörtöki edzést követően Csertői Aurél, a siófokiak szakvezetője.

Matáv Sopron–DVSC-MegaForce
Szombat, 16.00. V: Kassai V.
SOPRON. Gellei Imre szövetségi kapitány a héten felhívta Pető Zoltánt, a Matáv csapatkapitányát, s telefonon is meghívta az észtek ellen készülő keretbe.
DEBRECEN. A hatszoros válogatott Szekeres Tamás térdszalagszakadás miatt kényszerül pihenőre. Rajta kívül is akad kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó labdarúgó, ám ők vélhetően vállalják a játékot a szombati mérkőzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik