Tapadnának az élbolyhoz

B. G., K. K.B. G., K. K.
Vágólapra másolva!
2003.11.12. 20:13
Címkék
Kiélezett küzdelmet ígér a 14. forduló talán legérdekesebb párharcának számító Matáv SopronDVSC-MegaForce találkozó. Fordított szereposztásban, a debreceni fellépésen nem született gól, bár mindkét csapatnak adódott helyzete, a hazaiaknak több is, ám a Sopron betonkeményen védekezett. Mindezt, persze, másként élte meg a Loki vezetőedzője&
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Egy hét helyett egy hónapot kellett kihagynia Vincze Gábornak (felül), de már játszhat (Fotó: Németh Ferenc)
Szentes Lázár meccs utáni nyilatkozatában pikírt megjegyzést tett, utalva a Sopron által – amúgy sikeresen – alkalmazott taktikára. A DVSC szakvezetője akkor úgy fogalmazott: "…nem minősítem a soproniak játékát, ez is egy felfogás…” Nos, Pintér Attiláéknak aligha kell szégyenkezniük eredményeik miatt, hiszen a Sopron az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva teljesít eddig a bajnokságban, s bizony az ellenfelek ma már nemigen mernek a Szentes Lázáréhoz hasonló nyilatkozatokat adni. Tény, hogy a Matáv esetleges győzelmével pontszámban behozhatja a Debrecent, éppen ezért (no és a fentiek miatt) szombaton csakugyan izgalmas derbire van kilátás a Káposztás utcai stadionban.
"Kétségkívül fontos meccs lesz – mondta a bajnokságban eddig öt gólt jegyző Tóth Mihály, aki háromhetes kihagyás után az Újpest elleni meccsen tért vissza a pályára, s csereként beállva mindjárt pontot érő találatot szerzett. – Győzelemre törekszünk majd a jó formában lévő Debrecen ellen, hiszen a szezon elején gyűjtött idegenbeli pontjaink semmit sem érnek, ha a hazai találkozókon nem vagyunk sikeresek. Az öltözőben természetesen téma volt a DVSC edzőjének, és néhány játékosának nyilatkozata a legutóbbi Debrecen–Sopron után. Erre csak azt tudom mondani csapattársaimmal együtt, hogy számunkra az eredmények a legfontosabbak, márpedig ezek eddig minket igazolnak. Ami engem illet, szerencsére a térdsérülésem már a múlté, de az Újpest ellen kezdőként még nem mertem vállalni a játékot, noha sem a kitamásztasoknál, sem pedig a lövéseknél nem érzek fájdalmat.”
Tóth Mihály térdét artroszkópos beavatkozással műtötték Székesfehérvárott, s a módszer nagy előnye, hogy az operáció utáni gyógyulás csupán néhány hetet vesz igénybe. A támadó mielőbbi felépülését egyébként egy speciális biokezelés is segítette.
"Sokat köszönhetek Richly Sándornak, aki valóban bioenergiákkal gyorsította visszatérésemet – folytatta Tóth Mihály. – Ez a módszer viszonylag újnak számít, de nálam rendkívül hatásos volt, az biztos.”
A korábban Kispesten, a Videotonban, a Ferencvárosban, Belgiumban, Franciaországban, sőt még Tunéziában is megforduló csatár manapság első számú közönségkedvencnek számít Sopronban. A klub internetes honlapján mindeddig egyedül őt érte az a megtiszteltetés, hogy a szurkolók saját topicot nyitottak Tóth Mihály számára, mi több, olyan vélemény is elhangzott már, hogy Tóth minden idők legjobb soproni labdarúgója…
A Debrecen a PAOK elleni UEFA-kupa-mérkőzésen elért döntetlen után, a görög csapatnál gyengébb játékerőt képviselő Lombard FC Haladással nem bírt, s mivel a Balaton FC három pontot szerzett, így letaszította a DVSC-t a dobogóról. Ezen a hétvégén sem lesz könnyű dolga Szentes Lázár együttesének, hiszen ahhoz a Sopronhoz látogat, amely hazai pályán nagyszerűen szerepel. Vincze Gábor, a debreceniek játékosa jól ismeri Sopront, hiszen két éven keresztül élt a városban. A labdarúgó több hétig nem léphetett pályára, mert Achilles-ín-gyulladása volt (a múlt héten cserélte be először Szentes Lázár vezetőedző), és reméli, szombaton is lehetőséghez jut majd.
"A Varteks elleni meccs után jeleztem a mesternek, hogy fáj az Achilles-inam – emlékszik vissza sérülésére Vincze Gábor. – Akkor úgy gondoltam, egy-két hét pihenés után rendbe jön a lábam. Nos, mint kiderült, négy hetet kellett kihagynom. Természetesen mindent elkövettem, hogy mihamarabb rendbe jöjjek, jártam fizikoterápiás kezelésre, lézerrel is gyógyítottak, és rehabilitációs gyakorlatokat végeztem. Szerencsére ez már mind a múlté, több mint két hete együtt készülök a csapattal, másfél hete százszázalékos erőbedobással csinálom az edzéseket. Persze nem vagyok boldog, hogy éppen azt az időszakot kellett kihagynom, amikor nagyon fontos mérkőzéseket játszottunk – gondolok itt a PAOK elleni UEFA-kupa-összecsapásra is. Nem utaztam el a többiekkel Görögországba, azt beszéltem meg Szentes Lázárral, hogy jobb, ha azt a néhány napot inkább gyakorlással töltöm. Televízión néztem a meccset, és mit mondhatnék, a látottak alapján kiderült számomra, hogy a Szaloniki semmivel sem jobb csapat a DVSC-nél. Egyszóval nyerhettünk volna, de ez látszott a társaimon is: amikor hazatértek, örültek, de azért lehettek volna még boldogabbak is…”
Szombat este azonban még jobb kedvük lehet a debrecenieknek, hiszen a Sopron esetleges legyőzésével és a siófokiak botlásával ismét a dobogóra kerülhet a DVSC. Mindenesetre nehéz mérkőzés vár a Debrecenre, de ahogy azt Vincze Gábor mondta, ők győzni mennek a Káposztás utcába, mert nem szeretnének leszakadni a Ferencvárostól és az MTK-tól.
"Egyik csapatnak sincs könnyű dolga Sopronban – folytatta a középpályás. – Rendkívül erős, masszív gárda a Matáv, főleg hazai pályán nehéz áttörni a védelmét. Két évet játszottam Sopronban, és tudom, a szurkolók szeretik a támadófutballt, mi több, hazai környezetben megkövetelik a játékosoktól, hogy támadjanak, így gyors csatárainknak lesz esélyük a gólszerzésre. Három pontért utazunk Sopronba, mindenképp győznünk kell, ha tartani akarjuk a lépést az éllovasokkal. Márpedig ha a sorsolást nézzük, ezen a hétvégén a bajnokesélyes csapatok közül nekünk lesz a legnehezebb dolgunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik