Öt dolog, amit utáltunk a világbajnokságban

koteny | 2015.07.08. | 07:07

Elég nehezen engedjük el az év legnagyobb futballeseményét, de hát így van ez ilyenkor: napokig emlegetjük kedvenc pillanatainkat, vitatkozunk...


Hirdetés

Elég nehezen engedjük el az év legnagyobb futballeseményét, de hát így van ez ilyenkor: napokig emlegetjük kedvenc pillanatainkat, vitatkozunk kétes helyzeteken, és próbáljuk elraktározni a sok-sok emléket az elkövetkezendő négy esztendőre. Először vegyük sorra azokat, amelyek az őrületbe kergettek – hátha így könnyebb megbékélni azzal, hogy vége!

1. A műfű

Felőlem sorolhatja 116 oldalas kiadványban a FIFA a műfű előnyeit, én ugyan sosem fogom megszokni a minden lépés nyomán feketén szálló granulátumot. Bár az operatőröknek mintha parancsba lett volna adva, hogy ne vegyék a műfű okozta csúnya horzsolásokat, azért így is el lehetett kapni néhány fájdalmas pillanatot. Utálom a hátrányos megkülönböztetést!

2. Az ész nélkül szórt tizenegyesek

Mondhatnám úgy is: a videobíró hiánya. Gólvonal-technológia ide vagy oda, rohadtul érdekelne, 2015-benmiért jobb, ha a tizenhatos előtt fél méterrel történt szabálytalanságok miatt rúghat büntetőt egy (sok) csapat, és slusszpoénként valaki ki is esik az effajta tévedések miatt. A játékvezetők nem robotok, belesüthet a szemükbe a nap, kitakarhatja az akciót előlük valaki, stb. De akkor miért kell újra és újra arról beszélnünk, hogy alacsony színvonalú a játékvezetés, miközben karnyújtásnyira a megoldás? A kamutizenegyes elvégzése sem több idő, mint visszanézni a videót...

 

3. Laura Bassett öngólja

Kegyetlen, igazságtalan, borzalmas. Aki másként gondolja, annak nincs szíve!

 

4. A lebonyolítás

Ne kerteljünk: az egyik ágon a világranglista élbolya, a másikon remek, de alacsonyabban kvalifikált csapatok sora. Lehet persze érvelni, hogy ez jót tesz a fejlődésnek, merthogy miért segítsük az amúgy is bivalyerős német vagy amerikai csapatot, csakhogy ennek azok az együttesek isszák meg a levét, akiknél pont az a kis plusz hiányozna a világra szóló sikerhez, amit a könnyebbik ágon szereplés jelent. Lásd: Franciaország.

 

5. A hátrányos megkülönböztetés

A műfűről ne ejtsünk több szót, épp elég felháborító önmagában is. Na de hogy a FIFA illetékesei és egyes tagállamok szövetségei megfenyegessék a játékosokat, hogy ha nem vonják vissza keresetüket a FIFA és a kanadai szövetség ellen, akkor nem játszhatnak a vb-n?! Az állandóan a nőkről papoló Sepp "Lemondokjajmégsem" Blatter és/vagy Jerome Valcke főtitkár nem jelenik meg a díjátadón? WTF?!

koteny

Címkék

Friss kommentek

Blogarchívum