Test a test ellen

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.06.30. 17:06
Címkék
Verejtékben úszó, egymásnak feszülő testek, néha hangosan felnyögő lányok, a végén pedig extázis. Már legalábbis a győztes – és a néző...

Verejtékben úszó, egymásnak feszülő testek, néha hangosan felnyögő lányok, a végén pedig extázis. Már legalábbis a győztes – és a néző – részéről. Bombanők és bombagólok, agyzsibbasztó üresjáratok és vérlázító technikai hibák – ezek mind megvoltak. Láttunk igazi hősöket és bénázó sztárcsapatokat. Vége az első csoportkörnek, ideje megnéznünk a megdöbbentő statisztikákat.Verejtékben úszó, egymásnak feszülő testek, néha hangosan felnyögő lányok, a végén pedig extázis. Már legalábbis a győztes – és a néző – részéről. Bombanők és bombagólok, agyzsibbasztó üresjáratok és vérlázító technikai hibák – ezek mind megvoltak. Láttunk igazi hősöket és bénázó sztárcsapatokat. Vége az első csoportkörnek, ideje megnéznünk a megdöbbentő statisztikákat.



Jöjjön mindjárt a kommentelőink szerint legmeglepőbb dolog, jelesül az, hogy a női játékvezetők milyen kiválóan teljesítenek. Többen rácsodálkoztatok, hogy minden kérdéses szituációban határozottan lépnek fel, nem maradnak le semmiről, és sokszor olyan helyzetekben is helyesen döntenek, amikor egy férfi kollégának elkékülne kicsit a szája. Persze, lehet azzal jönni, hogy sokkal lassabb a játék, csak felesleges. Ami jó, az jó!

Aki egymás kollektív és nagyarányú körbeverésére számított, annak sajnos csalódnia kellett, a meccsenkénti gólátlag ugyanis mindössze 1.75. (Összehasonlításképp: a tavalyi férfi-vb gólátlaga 2.3).

Összesen 14 gól született, egyetlen csapat sem rúgott kettőnél többet. (Kétgólosak: USA, Japán, Németország) Ez egyrészt azt jelzi, hogy a kiscsapatok felszívták a taknyukat és traktorral mentek a nagyoknak, másrészt viszont azt, hogy a világranglista első traktusa mintha kissé elbízta volna magát. A kezdeti tapogatózás után viszont nincs tovább úrikisasszonykodás – innentől mindenki az életéért játszik.

Az egyéni gólmutatók nagyjából úgy néznek ki, mint a matekjegyeim félévkor az ellenőrzőmben: 1, 1, 1, 1. A legkevesebb pályán töltött idő (65 perc) alatt a német Mbabinak sikerült gólt rúgnia.

A fair play-tábla azonban ennél sokkal, de sokkal izgalmasabb. A játékvezetők példás működéséhez azért az is hozzátartozik, hogy elképesztően tiszta játék folyik a világbajnoki pályákon. kapaszkodjanak meg, ezen a 8 meccsen összesen 10 sárga lap született, pirosat meg maximum körömlakkban láttunk a gyepen.

Országokra bontva tökéletesen beigazolódnak a posztokban és kommentekben általunk leírtak: a svédek állatok. Az ő 17 szabálytalanságuk mellett Új-Zéland (15) és Németország (13) vezeti a faultok listáját, az új-zélandiak sárgák tekintetében (3) viszont elsők, míg Svédország nincs az első háromban (ahol egyébként Németország és Norvégia tanyázik, 2-2 sárgával).

A legszabályosabban játszó csapat furcsamód a norvégokat hetven percig gyalázó Egyenlítői-Guinea, mindösszesen 2 faulttal (!), szorosan mögötte Kolumbia, négy lefújt szabálytalansággal – a két vb-újonc tehát példamutató magatartás és szorgalom jegyekkel leülhet, köszönjük.

Némi adalékként előguberáltuk a tavalyi világbajnokság lapstatisztikáit, legyen elég annyi, hogy 15 meccsen született 5 vagy annál több sárga lap…

A test-test elleni küzdelemben tehát a hölgyek jóval okosabbak, mint a férfiak.


Nézzük, hogy állnak a csoportok az első forduló után!

Ami a tegnapi meccseket illeti, egyik szemünk sír, a másik meg csukva volt, mert annyira felidegesített az ausztrál Lisa De Vanna szerencsétlenkedése a tizenhatos környékén, hogy többet szitkozódtunk, mint egy átlagos Liverpool-MU-meccsen, amit kisbarátunk, Webb vezet. Nálunk többet már csak Marta anyázott, nem csoda – még langyi bossa novának se nagyon neveznénk, amit láttuk, nemhogy szambának…


A Kötényblog azonban tegnap megtalálta kedvencét is, Egyenlítői-Guinea személyében. A heroikus küzdelem nem fedi teljesen azt, amit Norvégia ellen műveltek a lányok: lélegzetelállító akaraterővel és kitartással saját kapujához szegezték az ellenfelet. A stadion zengett a vastapstól, mi pedig elmondtunk egy krucifixet a győztes norvég találatnál.

Ma este folytatódnak a csoportmeccsek, 18:00-kor Kanada-Franciaország, 20:54-től Németország-Nigéria. Hajrá, csajok, pumpáljuk fel a gólátlagot!

UPDATE: Franciaország komolyan vette kérésünket, a Kanada elleni meccs 0-4. Kedvenckénk, Thiney kettőt vágott. Sinclairt, aki amúgy is orrvédőben játszott, fejbe rúgták a labdával. :(

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik