Fiúk, ma szambaórát adunk!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.06.29. 13:06
Címkék
Nincs jobb érvünk a mai nap mellett, mint a nyitó kép, de szerintünk ennél gyengébb érvek miatt is férfiak milliói ülnek le meccset nézni....

Nincs jobb érvünk a mai nap mellett, mint a nyitó kép, de szerintünk ennél gyengébb érvek miatt is férfiak milliói ülnek le meccset nézni. Lesz ma újoncavatás, jönnek a hideg északi szépségek és a tüzes brazil gólbombázók – az aussie gólszépségverseny győzteseiről nem is beszélve. Ma megmutatjuk, milyen az, amikor a tehetség és a szépség találkozik, plusz kifaggatjuk kommentelőinket, mi a benyomásuk a csajfociról a vb-meccsek alapján. Vigyázat, provokatív!Nincs jobb érvünk a mai nap mellett, mint a nyitó kép, de szerintünk ennél gyengébb érvek miatt is férfiak milliói ülnek le meccset nézni. Lesz ma újoncavatás, jönnek a hideg északi szépségek és a tüzes brazil gólbombázók – az aussie gólszépségverseny győzteseiről nem is beszélve. Ma megmutatjuk, milyen az, amikor a tehetség és a szépség találkozik, plusz kifaggatjuk kommentelőinket, mi a benyomásuk a csajfociról a vb-meccsek alapján. Vigyázat, provokatív!


A Kötényblog nem titkolt célja az, hogy minél több embert ültessen le női meccseket nézni- olyanokat is, akiknek maguktól eszükbe se jutott volna ilyen batárságot cselekedni. Nos, örömmel és büszkeséggel tölti el blogunk mind az egy szerzőjét, hogy mindezt már az első körben sikerült elérnünk, igaz, ipari mennyiségű csöcsre volt hozzá szükség. No, de sebaj, a cél szentesíti az eszközt, így missziónk második állomásaként megkértük a csajfoci-szüzességüket nemrég elveszítő olvasóinkat, s női futball-ügyekben jóval/semmivel se tapasztaltabb bloggerkollégákat, írjanak pár sort a Kötényblognak. Íme.

Kovacstominak állítólag van mentsége arra, hogy csajfocit néz, de mi egy MU-drukkernek azt se hisszük el, amit kérdez:

„Előre mondom, nem tudatos volt. Kapcsolgattam a hülye tv-t, aztán mivel Wimbledon nem érdekel, maradt a női foca. Amióta focit nézek, megszoktam már a kegyetlen iramot, a csonttörő belépőket, a színészkedést. És akkor jönnek a csajok, labda van náluk, fociznak, nem semmi. Nincs az a gyilkos tempó, nem rugdossák egymást rommá, viszont nem játszanak csúnyán, sőt szemre szép a dolog és technikás, az más kérdés, hogy az egész nem egy fizikális edukáció, mint a mai modern foci, hanem sokkal emberközelibb. Igaz, a technika sem Messi-szint, de mégis érezhető, hogy itt is vannak akkora játékosok, mint a fasziknál. A gyengébb nem és labda közti viszony nekem eddig kimerült abban, hogy az aktuális barátnőm tudta, mi a kedvenc csapatom, és annak pár játékosát. Nem követtem figyelemmel a női focit, viszont a tegnapi meccsből amit láttam, tetszett, érdekes volt, újszerű és szokatlan, de mégis azt gondolom, van ennek létjogosultsága, és nem csak a pasiké a zöld gyep!”

Shaddix árgus szemekkel vetette magát a Kolumbia-Svédország meccsre, benyomásait pedig elküldte a Kötényblognak:

„Korábban nem követtem a női labdarúgást, de már volt szerencsém pár meccshez, ennek ellenére leböbbentem, hogy a nők milyen rosszul kezelik a labdát. Már egy 15 méteres passz is gondot jelent, akár laposan is. Sajnos a levegőben levő labdával még rosszabb a helyzet, mind kezelés, mind helyezkedés szempontjából. Sokszor látszott, hogy jó az elképzelés, csak éppen nem tudják kivitelezni.

A begyakorolt dolgok nagyon flottul mentek, de ha becsúszott valami hiba, óriási lett a kavarodás, sokszor egy csapatból 4-5 játékos is összegyűlt kis területen belül. Nagyon sok volt az ütközés, a gyengébb kolumbiaiak sem hátráltak ki a párharcokból. Ennek ellenére az egész meccsen 21 szabálytalanság volt, egy sárga lap, s egyetlen színészkedés sem! Sokkal többre tartom a becsületes gyengébbet, mint a mindent vivő csalót.

Nem volt klasszikus értelemben vett reklamálás sem. Egyszer-kétszer mosolyogva visszakérdeztek, de utána ment mindenki a maga dolgára. A meccset női sporttársak vezették. A testesnek tűnő játékvezetői hármas nem maradt le egy akcióról sem! Mindenki jól kapaszkodjon meg a sörében, vagy amiben szeretne, de a bíró egy hibát leszámítva tökéletesen hozta le a meccset! A két asszisztens olyan lesszituációkban döntött jól, amit a visszajátszásból is épp, hogy ki lehetett kockázni!

A kolumbiai kapusnak, aki 165 centiméter magas, volt 3 zseniális és egy katasztrofális kifutása. Emellett minden labda kiesett vagy kijött róla. Az 1,79 méter magas svéd kapus is épp felérte a felső lécet, akkor szegény dél-amerikainak egy magasan szálló labda fix gól. A svéd kapusnak nem volt dolga, így csak a kolléganő alapján jelenthetem ki, hogy ezen a poszton van a legnagyobb eltérés a két nem között.”

Krysal pedig azon kevés férfiak közül való, akik elkötelezett hívei a csajfocinak.

„Német hölgyeket bámulni alapvetően nem szokásom, de a címvédő nyitómeccse már csak azért is érdekelt, mert felmerült bennem a kérdés, vajon hány NDK-s úszónő utánérzést tudok majd vihorászva megcsodálni labdakergetés közepette. Csalódásomra egyet sem, sőt, kifejezetten élvetegen tudtam tapadni egy-egy momentumra - és nem is csak a bájak, de a megoldások láttán is lehetett csettinteni (nem fitymát), a tempó túlnőtte a Serie A-ban tapasztaltat (mondjuk azért melyik nem?), és szemrevaló megoldásokban sem volt hiány. Kerstin Garefrekes nevét megjegyeztem a gól-ordító ziccer kihagyás kombó után, Celia Okoyino da Mbabiét még tanulom - a torna végéig még lesz időm memorizálni, persze, szigorúan a konyhából kikandikálva, főzés közben bámulva, kötényben.”


Most pedig haladjunk tovább, ideje bemelegítenünk a ma esti szambaiskolára. Lássuk, kiktől olvadozhatunk a képernyő előtt. 15:00-tól Norvégia-Egyenlítői-Guinea, 18:15-től pedig Ausztrália-Brazília.



Norvégia

A játékoskeret


Kedvencünk

Ingrid Ryland


Ez a törékeny hölgy a látszattal ellenére valóságos fenevaddá változik a norvég védelemben. No, igen, az már a svédek meccsén is kiderült, hogy északi barátnőink nem illetődnek meg egy kis test-test elleni közdelemtől. Az ifjú nemzedék egyik legjelesebb képviselője húszszoros válogatott Ryland, az Arna-Bjørnar sztárja. Bár rossz nyelvek szerint ijesztően hasonlít valakire, akinek a Mersey-parton nem mondjuk ki a nevét, a Kötényblog elhatárolódik a gonoszkodástól, és teljes mellszélességgel szurkol Ryland kisasszonynak.

Egyenlítői-Guinea

A játékoskeret


Kedvencünk

Anonman


Nem vagyunk valami érzelgős blog, de ez a mindössze 165 centis lány egy olyan országból lett profi játékos a Jena csapatában, amelynek lakossága kb. 650.000, férfi futballválogatottja pedig még sosem járt világbajnokságon. Íme, a példa, hogy a nők néha igenis előrébb tartanak, még fociban is! Anonman 28 válogatott meccsén 15 gólt szerzett eddig, a fenti videó tanúsága szerint pedig három nyelven minimum beszél. Respekt!

UPDATE: A vb eddigi legizgalmasabb meccsén a norvégok hetven percig azt se tudták, melyik galaxisban vannak, Egyenlítői-Guinea kartácstűz alá vette az ellenfél kapuját. A vége mégis egy igazságtalan norvég győzelem lett. Szerkesztőségileg el vagyunk kámpicsorodva.



Brazília

A játékoskeret


Kedvencünk

Marta


A nők rosszul kezelik a labdát. A nők mindig elbénázzák a közelharcokat, képtelenek berúgni az ajtó-ablak helyzeteket, és ráadásul elképzelés nélkül játszanak, nem látnak a pályán. Ok. Térjünk erre vissza, ha megnéztétek a fenti videót. Talán nem véletlen, hogy Martát csakis a FIFA szabályzata miatt nem vitte még el egyetlen férficsapat sem.


Ausztrália

A játékoskeret


Kedvencünk

Kyah Simon


Nem, fiúk, ne mondjatok semmit, tökéletesen érthető, ha hallgattok, mint a sült hal. Legalább van időnk elmesélni, míg levegő után kapkodtok, hogy Kyah kezében ezen a fotón a Julie Dolan-medál van, ami az ausztrál első osztály, azaz a W-League legjobb játékosának jár. A Sydney FC dögös csatára huszonhatszoros válogatott, ötgólos.

Ami pedig a tegnapi játéknapot illeti, Svédország majdnem elbohóckodta a Kolumbia elleni győzelmet, ami sokkal nagyobb is lehetett volna ennél a sovány 0-1-nél. Az isteni Lotta vitte a Tippmixünket.

Az esti meccsen viszont az USA meggyőző játékot mutatott, néhány igazán profi megmozdulással, szegény Észak-Korea. Íme az összefoglaló:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik