MTI 2020.09.12 18:38 Frissítve: 2020.09.12 19:10

Női kosár: hétfőn szavaz a FIBA a Sopron „buborékos” javaslatáról

Hétfőn szavaz a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) a Sopron Basket javaslatáról a női Euroliga megrendezéséről.

 

Török Zoltán, a klub ügyvezetője szombaton az M1 aktuális csatornának elmondta, a szervezet eredetileg mindenféle változtatás nélkül, a járványügyi helyzetet figyelmen kívül hagyva indította volna el a sorozatot, viszont erre az egyesület anyagi értelemben nem tud felkészülni, hiszen többek között folyamatosan különgépet kellene bérelni minden egyes külföldi összecsapásra.

A klub augusztus közepén, a sorsolást követően azzal a javaslattal állt elő, hogy a koronavírus-járvány miatt januárban rajtoljon el a legrangosabb sorozat. A hétfői újabb megbeszélésen azonban elutasították ezt az illetékesek, akik továbbra is kitartanak az októberi kezdés mellett.

Török Zoltán elmondta, most körvonalazódni látszik egy mindenki számára elfogadható verzió, a soproniak ezt a selejtezőben érdekelt DVTK-val és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen dolgozták ki, így a "magyar álláspont" szerint havi rendszerességgel, egyhetes, buborékban zajló tornákat rendeznének négy helyszínen, négy-négy csapattal. Ez öt hónap alatt öt tornát jelentene, aminek a végén lehetne győztest hirdetni.

Török Zoltán megjegyezte, a FIBA hétfőn voksol a javaslatról, a sorozatban résztvevő kluboknak és az őket képviselő nemzeti szövetségeknek van szavazati joguk.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.

2020.10.03 08:18:34

Kosárlabda GOBODICS TAMÁS

LeBron James együttese megállíthatatlan, a söprés is benne van az NBA idei nagydöntőjében.

2020.10.01 09:48:42

Kosárlabda B. D. K.

Október 2-án rajtol el a bajnokság egy PINKK-Pécsi 424–Vasas Akadémia mérkőzéssel.

2020.09.20 00:42:19

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Soha ennyi kihívással nem találkoztak versenyzők, edzők, sportvezetők, mint manapság. Reménykedem, hogy minden protokoll legalább olyan sikeres lesz, mint az NBA által megalkotott szabályrendszer.