HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.21 14:06 Frissítve: 2018.03.21 18:08

Női kosár Euroliga: Sopron rendezi meg a négyes döntőt

A korábbi hírekkel ellentétben mégis Sopron rendezheti meg a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét.

HIRDETÉS
Sopron hazai pályán vívhat meg az Euroliga trónjáért (Fotó: Koncz György)


A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében, aminek eredménye, hogy kormányzati támogatással április 20. és 22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntőjének.

Az erről szóló megállapodást szerdán Kamil Novák, a Fiba európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.

„Sopron jelentős kosárlabdamúlttal rendelkezik. A magyar szövetség a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA női kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportja, majd több utánpótlás-kontinenstorna, így az előttünk álló U20-as női Európa-bajnokság otthonául. A kiváló tapasztalatokra alapozva és az MKOSZ teljes támogatását élvezve, biztos vagyok benne, hogy sikeres, igen jól szervezett final four előtt állunk” – mondta Kamil Novák.

Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. „A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy felismerve a négyes döntő jelentőségét, a klub sportsikerét, a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnőtt női Európa-bajnokságnak, utánpótlás-kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyes döntőjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere!”

Dr. Fodor Tamás, Sopron Város polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a női kosárlabdázás európai fővárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott.

„Sopron történelmi kosárlabda-fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klubkosárlabdázás fővárosa lehetünk – mondta Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója. – Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron Városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron nevét tovább öregbítsük.”

A négyes döntő másik három résztvevője a török Yakin Dogu, valamint két orosz csapat, a Kurszk és a Jekatyerinburg lesz.

Az elismerés most a sportvezetőknek is kijárhat (Fotó: Koncz György)
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 10:05:09

Kosárlabda GYŐRI FERENC

„Az Eb-n az egész ország velünk volt. A legjobb tizenhat közé kerültünk, ez hatalmas élményt jelentett.”

2018.11.26 22:01:40

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. „Legyen Budapesten olyan szerethető kosárcsapat, amelyik képes megtölteni a csarnokot, a nézőknek ne a légiósokat és az epizodista magyarokat kelljen figyelniük, hanem a tehetséges, saját nevelésű játékosokat.”

2018.10.25 10:28:56

Kosárlabda nemzetisport.hu

A magyar érdekeltségű mérkőzések.

2018.09.27 13:37:40

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2018–2019-es alapszakaszának menetrendje.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS