Női kosár Euroliga: Sopron rendezi meg a négyes döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.21. 14:06
null
Sopron hazai pályán vívhat meg az Euroliga trónjáért (Fotó: Koncz György)
A korábbi hírekkel ellentétben mégis Sopron rendezheti meg a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét.


A FIBA Europe megkeresésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége sikeres intenzív egyeztetést folytatott a szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében, aminek eredménye, hogy kormányzati támogatással április 20. és 22. között Sopron adhat otthont a sorozat döntőjének.

Az erről szóló megállapodást szerdán Kamil Novák, a Fiba európai szekciójának igazgatója, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, valamint Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője írta alá.

„Sopron jelentős kosárlabdamúlttal rendelkezik. A magyar szövetség a soproni klub profi hátterére építve választotta ki a várost 2015-ben a FIBA női kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportja, majd több utánpótlás-kontinenstorna, így az előttünk álló U20-as női Európa-bajnokság otthonául. A kiváló tapasztalatokra alapozva és az MKOSZ teljes támogatását élvezve, biztos vagyok benne, hogy sikeres, igen jól szervezett final four előtt állunk” – mondta Kamil Novák.

Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke kiemelte, a Sopron Basket sikere az elmúlt évtized legnagyobb eredménye a magyar klubkosárlabdában. „A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének természetes volt, hogy mindenben segítjük a klubot és a várost a rendezés jogáért folytatott tárgyalásokban. Köszönet a kormánynak, hogy felismerve a négyes döntő jelentőségét, a klub sportsikerét, a rendezvény mellé állt. Sopron sokszorosan bizonyított házigazdaként, hiszen adott otthont felnőtt női Európa-bajnokságnak, utánpótlás-kontinenstornáknak, biztosan kiváló házigazdája lesz a női Euroliga négyes döntőjének is. Ez a rendezés Sopron városa, a helyi klub, s kiemelten a magyar kosárlabdázás hatalmas sikere!”

Dr. Fodor Tamás, Sopron Város polgármestere elmondta, hogy Sopron nemzeti sportváros, a kosárlabdázás magyarországi fellegvára és nagy öröm számára, hogy Sopron erre a hétvégére a női kosárlabdázás európai fővárosa lehet. Köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a rendezvény kiemelt támogatásáért, amely mellé Sopron büszkén csatlakozott.

„Sopron történelmi kosárlabda-fellegvár, és nagyon büszke vagyok arra, hogy az idén az európai klubkosárlabdázás fővárosa lehetünk – mondta Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezető igazgatója. – Köszönöm a FIBA Europe, Magyarország Kormánya, Sopron Városa és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatását. Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország és Sopron nevét tovább öregbítsük.”

A négyes döntő másik három résztvevője a török Yakin Dogu, valamint két orosz csapat, a Kurszk és a Jekatyerinburg lesz.

Az elismerés most a sportvezetőknek is kijárhat (Fotó: Koncz György)
Az elismerés most a sportvezetőknek is kijárhat (Fotó: Koncz György)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik