Női kosár Euroliga: sima soproni siker a sereghajtó ellen

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 21:18
A Sopron Basket hazai pályán 67–40-re legyőzte a sereghajtó lengyel Gdyniát csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 9. fordulójában.
Határ Bernadett (sárgában) 20 pontjával a soproniak legeredményesebbje volt (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Határ Bernadett (sárgában) 20 pontjával a soproniak legeredményesebbje volt (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA
9. FORDULÓ, B-CSOPORT
SOPRON BASKET–GDYNIA (lengyel) 67–40
(13–17, 11–9, 26–11, 17–3)
Sopron, 700
néző.Vezette:Ninkovics (szerb), Radinovics (montenegrói), Fuska (szlovák)
SOPRON:Fegyverneky5/3,January9/9,G. WILLIAMS16/6,Brooks9,HATÁR20.Csere:Peddy6,N. Jovanovics2,Varga A.Edző:Gáspár Dávid
GDYNIA:Kunek6,Kastanek1,Lundquist6,Bertsch6,GUSTAFSON16.Csere:Bernies, Podgorna3,Begic, Borkowska2,Szymkiewicz.Edző:Gundars Vetra
Az eredmény alakulása.4. perc:4–4.7. p.:11–10.12. p.:15–19.15. p.:17–21.18. p.:19–25.22. p.:31–28.25. p.:41–32.27. p.:46–32.32. p.:52–37.35. p.:56–40.38. p.:63–40
MESTERMÉRLEG
Gáspár Dávid:– Nagyon örülök a győzelemnek, annak különösen, hogy mérkőzésen belül is sikerült megújulni, főleg támadásban. Az első félidőben is kialakítottuk a helyzeteket, de nem estek be az üres dobások, ezt a játékot pedig kosárra játsszák. Próbáltunk változtatni, sokkal több betöréssel és kiosztással dolgozni a zóna ellen, ami sok helyzetet teremtett, és ez meghozta az önbizalmat. Ennél is fontosabb volt, hogy tudtunk a védekezésre támaszkodni, és abból még nagyobb önbizalmat meríteni. További két mérkőzés áll előttünk, nagyon készülünk ezekre, utána jöhet a karácsony. Köszönjük, hogy ilyen sokan kijöttek, és támogattak minket, mindenkinek nagyon jólesett!
Gundars Vetra:– Egy félidőt bírtunk a Sopron ellen. Rengeteg eladott labdánk volt, nem tudtuk szervezni a játékot, így dobásokhoz sem jutottunk el. Elismerésem a Sopronnak!

Szenvedés és fájdalom – ez volt az a két érzés, amely áthatotta azokat, akik a Sopron Basket–VBW Arka Gdynia Euroliga-mérkőzés első félidejét nézték. A magyar bajnok húsz perc alatt csupán 24 pontra volt képes a Novomatic Arénában a B-csoport sereghajtójával szemben, árnyalja a képet, hogy csak 26-ot kapott.

Noha a mérkőzés előtt Gáspár Dávid edző nem szeretett volna arról beszélni, hogy csapata látszólag kisebb gödörbe került a DVTK elleni bajnokin és a Gironával lejátszott elitsorozatbeli találkozón, hiszen azóta eltelt már jó néhány nap és az idegenben biztosan megnyert Szekszárd elleni bajnoki rangadón is túl voltak a zöld-sárgák. Mégis, amilyen tanácstalanul és pontatlanul kezdte a csütörtök esti összecsapást a Sopron, az arra utalt, hogy messze nincs minden rendben a háza táján.

És akkor most állítsuk mindezzel kontrasztba a végeredményt: a házigazda 67–40-re páholta el a lengyeleket! 28–28-nál Briann January fújt riadót saroktriplájával a 22. percben, onnantól kezdve összesen 12 pontra voltak képesek a látogatók, akik csaknem 30 eladott labdával borzolták edzőjük, a lett Gundars Vetra kedélyeit.

A különbség fokozatosan nőtt, a rivális játéka totálisan szétesett, a zöld-sárgák meg tetszőlegesen érték el a kosaraikat, így az idegenben elért 15 pontos különbséget is jócskán felülmúlva verték ismét a Gdyniát, amelynek egyetlen harcképes kosárlabdázója az az amerikai Megan Gustafson volt, aki európai pályafutását a Ludovika-FCSM Csatában kezdte. A hazaiak a meggyőző második félidő mellett annak is örülhettek, hogy ismét pályára léphetett Sheylani Peddy, aki csaknem 25 perc lehetőséget kapott azután, hogy a legutóbbi négy összecsapást ki kellett ülnie.

A soproniak jövő kedden a Beretta Famila Schio otthonában zárják az Euroliga 2021-es évét, a továbbra is elérhető közelségben lévő csoportelsőség megszerzésének útját sokkalta egyenesebbé tenné, ha összejönne a bravúrgyőzelem Olaszországban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik