Női kosár Euroliga: a törökök készülnek a soproni atmoszférára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 12:23
Hétfőn médianapot tartott a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntője előtt álló Yakin Dogu. A török klub elöljárói bizakodóak a Sopron Basket elleni elődöntőt illetően, és az is kiderült, milyen érdekes módon készült csapatuk a hétvégi eseményre – írta a wbasket.hu.

„Ahogy a szezon előtt is mondtam, minőségi játékosaink vannak – mondta a médiaeseményen Isik Eyigüngör, a Yakin Dogu Üniversiteti elnöke. – Véleményem szerint a három legerősebb klub közé tartozunk Európában. Hiszek a csapatban és abban, hogy elérhetjük a döntőt. Ott pedig már csak 40 percre lennénk a trófeától, még ha nem is mi számítanánk esélyesnek.”„Ahogy a szezon előtt is mondtam, minőségi játékosaink vannak – mondta a médiaeseményen Isik Eyigüngör, a Yakin Dogu Üniversiteti elnöke. – Véleményem szerint a három legerősebb klub közé tartozunk Európában. Hiszek a csapatban és abban, hogy elérhetjük a döntőt. Ott pedig már csak 40 percre lennénk a trófeától, még ha nem is mi számítanánk esélyesnek.”

„A Sopron kiválóan védekezik és tökéletes csapategység jellemzi – méltatta a magyar együttestZafer Kalaycioglu, a törökök vezetőedzője. – A negyeddöntőben a Fenerbahcét húsz ponttal le tudta győzni. Ők 2009 után tértek vissza a final fourba, nekünk ez az első évünk az Euroligában. Megnyertük a csoportunkat, bejutottunk a négyes döntőbe, ez nagy siker, ami mögött hatalmas csapatmunka van.”

A Yakin Dogu különleges módon készül a hétvégi eseményre, a sajtóanyagból kiderül, hogy volt olyan edzés, amelyen hangszórókból a soproni csarnok atmoszférája szólt.

Női kosárlabda Euroliga, négyes döntő, Sopron
Április 20.
Elődöntő
17.00:
Dinamo Kurszk (orosz)–UGMK Jekatyerinburg (orosz)
20.00:Sopron Basket–Yakin Dogu Üniversitesi (török) (Tv:M4 Sport)

Április 22.
17.00:a 3. helyért (Tv:M4 Sport)
20.00:döntő (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik