Kosárlabda Eurochallenge: a Chalon, a Bonn és az Aalst lesz az Olaj ellenfele

Vágólapra másolva!
2011.12.14. 09:28
null
Újabb próbák jönnek: az Olaj január elején kezdi a második csoportkört (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A FIBA Europe hivatalos honlapján közzétette a férfi kosárlabda Eurochallenge második csoportkörének (legjobb tizenhat) csoportbeosztását. A H-csoportból ciprusi győzelmével másodikként továbbjutó Szolnoki Olaj francia, német és belga ellenféllel találkozik a J-csoportban.

A tizenhatba jutás is igen szép eredmény a Szolnoki Olajtól az Eurochallenge-ben, s jön a második csoportkör, amelyből az első két csapat lép a már kieséses rendszerű negyeddöntőbe: Pór Péter csapata a francia Chalonnal, a belga Okapi Aalstarral és a német Telekom Bonn együttesével került a J-csoportba.

A négyesből az Élan Chalon tűnik a legerősebbnek, a 2011-ben Francia Kupa-győztes együttes jelenleg 8–2-vel a harmadik helyen áll a helyi élvonalban, azonos mérleggel a Gravelines-Dunkerque-kel és a Nancyval. A Chalon hazai pályán és idegenben is egyszer kapott ki a bajnokságban, az Eurochallenge-ben 5–1-es mérleggel nyerte meg az E-csoportot.

A belga Okapi Aalstar 3–3-as mérleggel jutott tovább az F-csoport 2. helyezettjeként, hazája bajnokságában szintén a második, 7–4-es mutatóval. A német Telekom Bonn a tizenegyedik az igen erős Bundesligában, mérlege 6–6 – összehasonlításképpen a Szolnokot a H-csoportban megelőző Artland Dragons a 4. a német élvonalban.

Az Eurochallenge második csoportkörét január 10. és február 28. között bonyolítják le.

EUROCHALLENGE, A MÁSODIK CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA
I-CSOPORT J-CSOPORT K-CSOPORT L-CSOPORT
Oldenburg (német) Chalon (francia) Fuenlabrada (spanyol) Antwerp Giants (belga)
Leiden (holland) Okapi Aalstar (belga) Besiktas (török) Triumph Ljubercij (orosz)
Roanne Basket (francia) Bonn (német) Pardubice (cseh) Karsiyaka (török)
Ventspils (lett) Szolnoki Olaj (magyar) Nyizsnyij Novgorod (orosz) Artland Dragons (német)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik