Holtan találták a májusban eltűnt Orosz Lászlót

Vágólapra másolva!
2011.09.15. 18:42
null
Orosz László (1971–2011)
Címkék
Megtalálták a május 27-én eltűnt Orosz László kosárlabdázó holttestét. Az 1971-ben született sportoló holttestére a soproni Károly-kilátótól 800 méterre túrázó középiskolások találtak rá csütörtökön – írta rendőrségi információkra hivatkozva a nyugatmagyar.hu.

 

A 40 esztendős Orosz László, becenevén Benő eltűnéséről május 27-én tettek bejelentést a soproni rendőrkapitányságon, a következő napokban, hetekben intenzív keresés indult, a rendőrség kutyákkal is körbejárta a terepet, de nem bukkantak rá az elmúlt időszakban szakkommentátorként közszereplést vállaló sportolóra.

A rendőrségi információk szerint a ruházatában talált iratok alapján azonosították a rátaláláskor felismerhetetlen Orosz Lászlót. A holttest mellett készpénzt és mobiltelefont is találtak, a rendőrség feltételezése szerint a kosárlabdázó önkezűleg vetett véget életének – írja a nyugatmagyar.hu.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr főkapitányság szóvivője a regionális portálnak elmondta, az idegenkezűséget kizárták, pontosan csak a boncolás után derül ki, mi is történhetett.

A 120-szoros válogatott Orosz László az eltűnése előtt személyes hangvételű levelet hagyott maga után feleségének, amelyben azt írta, hosszú időre elmegy.

A kosaras a Honvéd, a Szolnok, a Pécs és a Kaposvár csapatában is játszott, a Somogy megyei székhelyből költözött Sopronba, ahol nem kapott szerződést a helyi NB I-es csapattól. A Honvéddal 1995-ben és 1997-ben bajnok, a Szolnokkal 2002-ben kupagyőztes lett, s ott volt az 1999-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottban is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik